Egy hónapja kapott új szívet, és már zenél az Eurovízió tavalyi győztese

2018.02.01. 14:09

Salvador Sobral, az Eurovíziós Dalfesztivál tavalyi portugál győztese 2016 óta várt a szívátültetésre. 2017 szeptemberében lépett fel utoljára, utána kórházba került. A műtétet követően januárban engedték haza, és azóta már újra zenélhet is. 

Újra zenél Salvador Sobral, az Eurovíziós Dalfesztivál szívátültetésen átesett tavalyi portugál győztese. A 28 éves zenész a közösségi oldalán posztolt magáról egy felvételt, amelyen zongorázik.

Salvador Sobral egy szervadomány segítségével esett át a szívátültetésen egy lisszaboni kórházban decemberben. A régóta szívbeteg zenész szeptemberben adta utolsó koncertjét, nem sokkal később pedig kórházba került. 2016 augusztusa óta volt már várólistán, és a műtét után,január közepén engedték haza.

Jól sikerült Salvador Sobral szívátültetése.Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Michael Campanella

Sobral szerint a transzplantáció és a lábadozás jól sikerült, komplikációk nélkül zajlott. A tavaly májusi kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon előadott Amar Pelis Dois című győztes dalát nővére, Luisa szerezte. Győzelmével idén először rendezheti Portugália a dalfesztivált.

FRISS HÍREINK A ROVATBÓL: