Elton Johnról régóta közismert, hogy szoros baráti kapcsolatot ápol a brit királyi család fiatalabb tagjaival. Két májusi koncertjét azért mondta le, hogy ott lehessen Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle esküvőjén. Azt még nem lehet tudni, hogy zenével is köszönti-e majd a királyi párt.

Lemondta két májusi Las Vegas-i koncertjét Elton John, hogy jelen lehessen a brit uralkodó unokája, Harry herceg esküvőjén. A 33 éves Harry és 36 éves amerikai menyasszonya, Meghan Markle színésznő esküvője május 19-én lesz a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György-kápolnájában. A 70 éves Elton John Las Vegas világhírű Caesars Palace szállodájában tart folyamatos, minden évben visszatérő koncertsorozatot, ám a május 18-án és 19-én esedékes fellépéseit lemondta, kifejezetten azért, hogy

jelen lehessen Harry és Meghan Markle esküvőjén.  

Az még nem derült ki, hogy Elton John zenével is köszönti-e majd a hercegi párt.Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Jean-Luc Thibault

A zenész néhány hete még azt mondta, hogy azt sem tudja, egyáltalán meghívják-e az esküvőre. A későbbi meghívás azonban nem okozott akkora meglepetést, hiszen Elton Johnról évtizedek óta közismert, hogy igen szoros baráti kapcsolatokat ápol a brit királyi család fiatalabb tagjaival. Szinte legendás volt barátsága a néhai Diana hercegnővel, Harry és Vilmos herceg édesanyjával. Az 1997-es búcsúszertartásán, a londoni Westminster apátságban Elton John elő is adta a hercegnő emlékére írt, Candle in the Wind című dalát.

Elton John a múlt hónap végén bejelentette, hogy az idén világkörüli turnéra indul, utána viszont befejezi a koncertezést. Az ősszel kezdődő hároméves turné, amely az összes földrészt érinti, 300 fellépésből áll majd. Elton John biztosította rajongóit arról is, hogy a zenének továbbra sem fordít hátat, reményei szerint jelennek meg még új albumai, sőt musicaleket is ír. A brit világsztár csaknem öt évtizedet töltött eddig színpadon, és világszerte 300 milliónál több lemeze fogyott.