Félmeztelen nő keltett botrányt a Bécsi Operabálon

2018.02.09. 13:10

Az Operabál a farsang legkiemelkedőbb társadalmi eseménye Bécsben, hamvazószerda előtti csütörtökön tartják, és a hagyományokat mutatja be. Idén azonban egy női aktivista meglepte a bálozókat a félmeztelen testére írt üzenettel. 

Idén óriási botrány tört ki Európa legelőkelőbb bálján. Egy nő váratlanul az elegáns vendégsereg közé rontott, félmeztelen testére pedig egy felirat volt írva, amiben durván bírálja Porosenko ukrán elnököt.

Az aktivistát végül a rendőrök vitték el. Az Operabál a farsang legkiemelkedőbb társadalmi eseménye Bécsben, hamvazószerda előtti csütörtökön tartják. A bécsi hagyományokat mutatja be, a kultúrát, gazdaságot, politikát, sportot és tudományt képviselő nemzetközi vendégsereg legnagyobb találkozója.

Keringőző párok a 62. Operabálon.Forrás: MTI/EPA/Lisi Niesner

Manapság tulajdonképpen egy művészbál, az Operaház zenekarát híres karmesterek vezénylik, és világhírű operaénekesek, balettművészek lépnek fel. Leszerelik az üléseket, így az Operaház nézőterét valóban bálteremmé alakítják, a színpadot és a zenekari árkot is egy szintre hozzák.

FRISS HÍREINK A ROVATBÓL: