Meghalt Vic Damone

Vágólapra másolva!
Nyolcvankilenc évesen meghalt Vic Damone amerikai énekes, aki Frank Sinatra és Dean Martin stílusában előadott dalaival hanglemezek millióit adta el múlt században.
Vágólapra másolva!

A színészként is ismert olasz származású előadóművész egy miami kórházban halt meg vasárnap légzési elégtelenségben. Családjának közlése szerint a halála előtti napokban felhívta személyes jóbarátja, Donald Trump elnök is.

Az olasz bevándorlók gyermekeként New Yorkban született Damone hamar énekelni kezdett Frank Sinatra ihletésére, akivel később barátok lettek; gitáron eleinte villanyszerelő apja kísérte.

Lágy baritonjával és megnyerő külsejével az énekes az 1950-es években aratta legnagyobb sikereit.

Főleg romantikus balladákat énekelt, de néha olasz népdalokat is előadott, és kipróbálta magát színészként és televíziós műsorvezetőként is.

Híres slágerei közé tartozik az Again, a You Do, az I Have But One Heart, a You're Breaking My Heart és az On the Street Where You Live. Pályafutása során több mint 2000 lemezt vett fel, utolsó albuma 2002-ben jelent meg, utoljára 2011-ben, 82 évesen adott koncertet Floridában, telt ház előtt.

Vic Damone Frank Sinatrával, Tony Bennett-tel és Perry Comóval a második világháború utáni romantikus énekesek aranykorához tartozott.

Ismertebb filmjei A szalag, (1951), a Találkozzunk Las Vegasban (1956) és a Pokol az örökkévalóságig (1960).