Harmadik alkalommal rendezik meg a Cziffra Fesztivált, alapítója és művészeti vezetője Balázs János zongoraművész. Idén magyar művészek és külföldi sztárvendégek is várják az érdeklődőket három budapesti helyszínen: a Müpában, a Zeneakadémián és a MOMkultban. 

Ma kezdődik a Cziffra Fesztivál, amelyen klasszikus zene, bárest és improvizációs koncert is várja az érdeklődőket február 27-ig három budapesti helyszínen, a Müpában, a Zeneakadémián és a MOMkultban. Idén két külföldi, világhírű Grammy-díjas zongoraművész lesz a fesztivál sztárvendége: Arcadi Volodos a Müpában, Pierre Laurent Aimard a Zeneakadémián ad koncertet. A sorozatot Gwendolyn Masin magyar származású hegedűművész, Darko Brlek szlovén klarinétművész, Balázs János zongoraművész és a Cziffra Fesztivál Kamarazenekara nyitja meg. Mozarttól Puccinin keresztül Cziffra-átirataihoz vezeti a közönséget Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera koncertje. A gálaesten Vásáry Tamás és Cosima Soulez Lariviere hegedűművész, a 2017-es Bartók Világverseny győztese lesz Balázs János vendége.  

A harmadik alkalommal megrendezett fesztivál alapítója és művészeti vezetője Balázs János zongoraművész.Forrás: Eszter.Balazs

A klasszikus zenei koncertek mellett a Cziffra Györgyre is jellemző műfaji nyitottság jegyében rendeznek bárestet, idén a Hot Jazz Band és Sárközy Lajos zenekarának közreműködésével, amellyel megidézik azt a korszakot is, amikor a legendás zongoraművész éjszakai bárokban zongorázott. Az improvizációs esten Presser Gábor, Szakcsi Lakatos Béla és Balázs János ad közös koncertet. Kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekekre és fiatalokra is, akik február 24-én Eötvös József Liszt díjas gitárművész vezetésével ismerkedhetnek meg a zeneirodalom főbb korszakaival, másnap pedig a Virtuózok tehetségei lépnek színpadra. A fesztivált követő Cziffra after programon, február 27-én Bősze Ádám zenei stand up estjének budapesti bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők. A gálaesten idén is kiosztják a Cziffra Fesztivál Életműdíjat, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjat és Ifjú Tehetség-díjat, amely hazánk legkiemelkedőbb művészeinek és legtehetségesebb fiataljainak nyújt anyagi és erkölcsi támogatást. A harmadik alkalommal megrendezett fesztivál alapítója és művészeti vezetője Balázs János zongoraművész.