Egri csillagok: ötven év után újra találkoztak a film szereplői

2018.02.21. 16:08

A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciójaként mutatja be a Nemzeti Színház Gárdonyi Géza regényét, az Egri csilagokat. A rendező Vidnyánszky Attila, a koreográfus Zsuráfszky Zoltán. A legendás filmet, amelyet Várkonyi Zoltán rendezett, éppen ötven éve mutatták be a magyar mozikban. A hétfői próbára filmben szereplő színészek közül többen is ellátogattak. 

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a darab rendezője  azt mondta az Origónak, hogy az Egri csillagok olyannak mutatja be a magyarokat, mint amilyenek szeretnénk lenni. Ez az a mű, amelynek minden mondata megegyezik a Nemzeti Színház üzenetével. 

A hétfői próbára eljött a legendás film néhány szereplője. Ott volt Venczel Vera, Szabó Tünde, Kovács István, Benkő Péter és Harsányi Gábor is. Személyes történeteket meséltek az ötven évvel ezelőtti forgatás kulisszatitkairól. 

Aztán Vidnyánszky Attila sorban bemutatta a színház darabjának szereplőit, és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes két rövid részletet mutatatott be a darabból. 

Az Origo stábja forgatott a próbán - nézze meg a videót!