Nyúlással vádolják Taylor Swiftet

Taylor Swift
Vágólapra másolva!
Taylor Swift legújabb videóklipje vasárnap jött ki, és már neki is esett az internet az énekesnőnek, mivel többek szerint szimpla nyúlás a videó nagy része. 
Vágólapra másolva!

Az internetezők közül többen nyúlással vádolják Taylor Swiftet a Delicate című számához vasárnap kiadott klipje miatt. A videó valóban komoly hasonlóságokat mutat egy 2016-os, a Kenzónak készített reklámfilmmel. A kenzós videóban a színész-táncos Margaret Qualley

járkál fel-alá és ökörködik egy elegáns épületben,

amelynek leginkább csak az egyik termében zajlik az élet. Éppen ott, ahonnan a főszereplő Qualley lelépett, hogy táncával bebarangolja az épület többi részét. Taylor Swift klipjében pedig maga az énekesnő csinálja szinte ugyanezt, azzal a különbséggel, hogy ő nem otthagyja a társaságot, hanem egyszerűen láthatatlanná válik a főleg miatta összegyűlt emberek között.

Taylor Swift az emberek közt mászkálva marhul nagyokat, és eközben eszébe sem jut, hogy a videóklip, amiben szerepel már

egy másolat másolatának a másolata.

Ugyanis a Kenzo-reklámot az a Spike Jonze csinálta, aki már jóval a parfüm-reklám előtt is csinált már videót. Ez volt Fatboy Slim a Weapon Of Choice című dalához készített, 2000-es klipje. Ebben Christopher Walken a Los Angeles-i Marriott hotel halljának egyik foteljében kel fel egy rövidebb alvás után. Aztán elindul, hogy a szórakoztató mozdulataival bejárja a hotelt.

A három videót egymás után érdemes megnézni. Időredben közöljük őket, ki-ki döntse el, Taylor Swift vajon ismerte-e, és ha igen, tudatosan használta-e az előképeket.