9 év után újra az Arénában ad önálló koncertet Presser Gábor

2018.03.21. 12:26

Presser Gábor 1507. koncertjét tartja október 7-én a Papp László Budapest Sportarénában. A zeneszerző, billentyűs, énekes legutóbb 2009-ben adott önálló estet az Arénában.

Presser Gábor 9 év után újra önálló koncertet ad az Arénában. Omega, Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, La Baletta, Gyöngyhajú lány, Locomotiv GT, Mikor elindul a vonat, A padlás, A szerelemnek múlnia kell, Nagy találkozás, Magyar Dal Napja, Vígszínház, Csak dalok... Csupán néhány cím és név a zeneszerző-muzsikus szakmai életének állomásaiból.

Presser Gábor idén májusban lesz 70 évesFotó: Szabó Gábor - Origo

Presser Gábor dalai a hatvanas évektől egészen napjainkig

generációkra voltak hatással.

Slágerek tucatjait írta Zoránnak, Katona Klárinak, Révész Sándornak, Kovács Katinak, Demjén Ferencnek, a fiatalabbak közül pedig Rúzsa Magdinak is. Presser Gábor idén októberben az Arénában mutatja meg, hogyan is fér el egy színpadon a rock, a színház és az egyszemélyes koncertek hangulata.

Presser Gábor 1507., arénás koncertjének plakátjaForrás: Broadway

Számos szakmai és állami kitűntetést kapott már, a Kossuth-díjat 2003-ban kapott, és idén májusban ünnepli 70. születésnapját. „Semmiképpen nem akartam jubileumi estet tartani. Amikor felkértek az októberi koncertre, azt gondoltam, legyen az előadás címe a sorszáma, ahol most éppen tartok, az 1507.” - idézte az MTI Presser Gábort.

További tartalmak a rovatból