Tahi Tóth László özvegye a színész utolsó évéről beszélt

Tahi Tóth László
Vágólapra másolva!
Tahi Tóth Lászlót március elején temették, és özvegye mostanra gyűjtött erőt ahhoz, hogy nyilatkozzon. Közös életük utolsó évéről mesélt részleteket. 
Vágólapra másolva!

Tahi Tóth László özvegye, a zongoraművész Kárászy Szilvia a gyász első hetei után erőt gyűjtve már nyilatkozott a sajtónak. Tahi Tóth Lászlót tavaly év elején műtötték agydaganattal, nyáron rengeteget pihent, hogy ősszel visszatérhessen. Volt is néhány fellépése, de decemberben rosszabbodott az állapota, kiújult a daganat. A színész február végén halt meg.

Betegségét igyekeztek elhallgatni a nyilvánosság elől. Kárászy Szilvia azt mondta erről a Bestnek, hogy „legfőképpen Laci érdekében tettem ezt. Meg akartam neki adni az esélyt,

Sajnos előre lehetett sejteni, hogy pár hónap múlva kiújul a betegség, és akkor már nem vállalkoztunk műtétre, nem volt értelme.”

Tahi Tóth László imádta az otthonát, ezért sem mentek vissza a kórházba Fotó: Mudra László - Origo

Mivel Tahi Tóth László amúgy is nagyon szeretett otthon lenni, egyértelmű volt a pár számára, hogy ha rosszabbra fordul is a színész állapota, nem mennek vissza a kórházba. „A férjem imádta az otthonát, a színházi előadások, premierek után soha nem maradt ott a kollégákkal,

ezért úgy gondoltam, ha eljön az idő, amikor már közel a vég, szeretném, ha otthon lenne, szeretnék a nap 24 órájában vele lenni, ápolni, szebbé tenni élete utolsó időszakát.” Az utolsó pillanatokról az özvegy azt mondta, „odamentem hozzá, lecsuktam a szemét, ráhajoltam a mellkasára, és bár azt éreztem, hogy még él, az már csak az én szívem dobbanása volt”. Egy korábbi beszélgetésüket felelevenítve pedig azt mondta: „soha nem felejtem el, amikor egyszer együtt jöttünk haza a kórházból, én tudtam, mi vár ránk, sírtam, ő pedig halkan megjegyezte: »Szilvikém, tudni kell szépen meghalni.« És az én férjem tudott szépen meghalni.”

Ezekért is szeretjük Tahi Tóth Lászlót

Több mint 50 éven át, egészen haláláig játszott a Vígszínház társulatánál. Viszont az ország nagyobbik része valószínűleg a tévéből, a filmvászonról és a szinkronból ismerhette és szerethette meg Tahi Tóth Lászlót. Összeválogattunk a színművész munkásságából néhány filmet, amelyekért mi szeretjük. Öccse, Tahi József pedig elárult nekünk néhány érdekességet is közös pályájukról.