Az Omega történetében ilyen még soha nem volt

Az 55 éves Omega együttes sajtótájékoztatója
Benkő Lászlónál a mikrofon
Vágólapra másolva!
Ilyen még soha nem volt az Omega történetében, szinte mindenkit egyszerre vett le a lábáról az influenza. Csak Benkő László nem kapta el a betegséget, így egyedül kellett átvennie a Fonogram-díjátadón az együttesnek járó életműdíjat. 
Vágólapra másolva!

Hetekig nem tudtak szabadulni a betegségtől az Omega tagjai. Sorra kapták el egymás után az influenzát, ami az orvosok szerint idén sokkal veszélyesebb volt, hetekig nem gyógyultak ki belőle a betegek. Az Omega énekese,

Kóbor János évek óta nem volt beteg, de idén egy néhány napig ő is gyengélkedett.

„Ilyen még talán sosem volt az Omega történetében, hogy szinte mindenkit egyszerre vett le a lábáról az influenza. Én pont a Fonogram-díjátadó napján éreztem magam rosszul. Éktelenül fájni kezdett a fejem, hívtam is az orvosunkat, aki rögtön rávágta, valószínűleg engem is elkapott az influenza. Azt mondta, ne is reménykedjek, ez biztosan az. Azt is mondta,

ez egészen más vírus, mint az eddigiek. Sokkal ellenállóbb,

sokan hetekig nem tudnak megszabadulni tőle. Nekem szerencsém volt, hamar elmúlt, de inkább otthon maradtam. Épp aznap volt a Fonogram-díjátadó, így Benkő Laci ment átvenni. Laci volt a nagybeteg, de ő szerencsére megúszta az influenzát.” - mondta a Borsnak.

Csak Benkő László nem kapta el az influenzát Forrás: Koncz Márton

Benkő László az Omega együttes billentyűse tavaly május óta küzdött daganatos betegséggel, egy életmentő műtéten is átesett és idén januárban legyőzte a rákot. Azért kerülhette el az influenza, mert a kemoterápiás kezelés után kapott gyógyszerek megerősítették az immunrendszerét. „Laci irányít, veszekszik, mint fénykorában.

A többiek azonban sorra robbantak le. Kezdte a dobosunk, Ciki, aztán lebetegedett a basszusgitárosunk, Szöllössy Kata, elkapta Elefánt és a menedzserünk, Trunkos Andris is. Izgultam, mi lesz, mert folytatódik a Vadkelet turnénk ” - jegyezte meg Kóbor János.

Az Omega nem mondta le a meghirdetett koncerteket,

így remélhetőleg a legközelebbi tokaji fellépésre már teljesen felépülnek.