Óriási a tét az idei Nagy-Szín-Pad!-on

Nagy-Szín-Pad sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Ötödik alkalommal indul el a Nagy-Szín-Pad!, a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió tehetségmutató versenye, amelyben ismert és népszerű előadók lépnek színpadra a szinte felsorolhatatlan számú díjért. A közönség mellett idén a 10 korábbi évek résztvevőiből álló Nagy-Szín-Pad! Crew is értékeli a produkciókat.
Vágólapra másolva!

Amint azt korábban megírtuk, 2018-ban ötödik alkalommal indul el a Nagy-Szín-Pad!, a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió tehetségmutató versenye, amelyben ismert és népszerű előadók lépnek színpadra a szinte felsorolhatatlan számú díjért. Az idei Nagy-Szín-Pad!-ra az Amigod, Antonia Vai, az Apey & the Pea, a Belau, ByeAlex és a Slepp, a JETLAG, az NB és a Soulwave kapott meghívást, a május 2-tól kezdődő, 4 napon át tartó elődöntőknek, valamint a május 11-i döntőnek is az Akvárium Klub ad otthont, ahol teljes értékű koncereteket láthat majd a közönség. A Nagy-Szín-Pad!-nak kiemelt figyelmet szentel a Petőfi Rádió, a produkciókat az M2 Petőfi TV élőben közvetíti, de online streamen is követhetőek lesznek. A közönség mellett idén a 10

korábbi évek résztvevőiből álló Nagy-Szín-Pad! Crew is értékeli a produkciókat.

Az elődöntők előtt a Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnöksége alkalmából egy cseh, egy szlovák, és egy lengyel zenekar mutatkozik be az Akvárium Klub teraszán. A Nagy-Szín-Pad!

résztvevői fellépnek a VOLT, a Sziget, a Strand és a Campus Fesztivákokon,

a döntősök közül egy Magyarországot kéviseli majd a 2019-es Eurosonic Festival-on, illetve a V4 tagországok egy-egy idei fesztiváljára kap meghívást.

A Nagy-Szín-Pad! nem tehetségkutató, hanem tehetségMUTATÓ, amelyben már népszerű, rendszeresen koncertező, és a Petőfi Rádió műsoraiban is gyakran szereplő zenekarok kapnak lehetőséget, hogy az eddiginél jóval nagyobb ismertséghez jussanak. „A szándékunk az, hogy

és eddigi dalaik, klipjeik, koncertjeik alapján képesek lehetnek arra, hogy a legnagyobb hazai fesztiválok nagyszínpadainak közönségét is megnyerjék maguknak” - mondta Fülöp Zoltán, a versenyt szervező VOLT Produkció vezetője.

Lobenwein Norbert a 2018-as Nagy-Szín-Pad! sajtótájékoztatóján Fotó: Mudra László - Origo

A Nagy-Szín-Pad! egyik fontos díja a hazai fesztiválmeghívások mellett az, hogy a döntősök közül egy minden évben Magyarországot képviselheti a következő évi Eurosonic Festivalon Hollandiában. „Idén, a Visegrádi Csoport magyar elnöksége alkalmából

egy cseh, egy szlovák és egy lengyel fesztiválon is bemutatkozhat majd egy Nagy-Szín-Pad!-os zenekar,

a V4-es partnerországok képviselői pedig a Nagy.Szín-Pad! elődöntőin és a Telekom VOLT Fesztiválon is részt vesznek majd” - mondta el Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! alapítója.

A Nagy-Szín-Pad! súlyát jelzi, hogy nem csak az eddigi győztesei (2014-ben a Mary Popkids, 2015-ben az Ocho Macho, 2016-ban a Bohemian Betyars, 2017-ben a Lóci Játszik), de a

többi résztvevője is az ország legnépszerűbb koncertező előadója közé jutott,

elég, ha csak a ma már teltházas Aréna turnéval büszkélkedő Halott Pénzre, Margaret Island-re, vagy a folyamatosan turnézó The Biebers-re, Ivan and the Parazolra, Szabó Balázs Bajdájára, Fran Palermora, a Honeybeastre, Bagossy Brothers Company-ra, Marge-ra, Cloud 9+-ra, Denizre, vagy a Run Over Dogsra gondolunk.

A tét óriási

Az elődöntők résztvevői meghívást kapnak a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand Fesztivál és a MOL Nagyon Balaton rendezvényei mellett a Campus Fesztiválra is.

A Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnöksége alkalmából a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve a résztvevők egyike Magyarország képviseletében léphet színpadra egy cseh, lengyel és szlovák fesztiválon.

A döntő résztvevői közül a díjak felajánlói választják majd ki azt a produkciót, amely előzenekarként léphet fel a Budapest Park és az Akvárium Klub egy-egy kiemelten jelentős eseményén, valamint a közmédia fődíjaként a nyolc induló közül egy Magyarországot képviselheti majd a 2019-es Eurosonic Fesztiválon, Hollandiában.

A Nagy-Szín-Pad! 2018-as győztese idén a felsorolt fesztiválok, valamint a dunaszerdahelyi Fröccsfeszt nagyszínpadán koncertezhet, meghívást kap a Petőfi Zenei Díj nagyszabású showműsorába, amelynek idén a STRAND Fesztivál ad otthont és lehetősége nyílik egy videoklip elkészítésére is, amelyhez 1 millió forint áll majd a rendelkezésére. Ezeken felül egy évnyi energiaital ellátással is gazdagodik, a Red Bull felajánlásával.

A Nagy-Szín-Pad! eseményeinek a korábbi évekhez hasonlóan idén kiemelt figyelmet szentel az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió. „A Nagy-Szín-Pad! 2013-as indulása óta rengeteg olyan produkció vett részt a versenyen, amelyek klubokat töltenek meg, fesztiválok headlinerei, és a Petőfi Rádió hallgatóinak kedvencei. Az idei indulók közül többen már most állandó szereplői a Petőfi zenei kínálatának. A rádió a Nagy-Szín-Pad! előtti hetekben a verseny

összes résztvevőjét bemutatja és figyelemmel kísérjük a koncerteket is.

Sokak számára jó hír, hogy a közmédia fődíjaként a nyolc induló közül egy Magyarországot képviseli majd 2019-ben a hollandiai Eurosonic Festivalon” - mondtaTiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

Az M2 Petőfi TV idén is egy 90 perces showműsort épít a Nagy-Szín-Pad! elődöntői és döntője köré. „Az idei műsorban a tavalyi év indulóival felidézzük a legjobb pillanatokat, Lóciék pedig beavatnak mindenkit milyen év áll mögöttük Győztesként.

S természetesen idén is ott leszünk a helyszínen, az Akvárium Klubban az elődöntők és a döntő alatt is, hogy megmutathassuk az előkészületeket, beszélgessünk a színpadra lépő résztvevőkkel, és megszólaltassuk a Nagy-Szín-Pad! Crew tagjait is. Az exkluzív háttérinfókat, kulisszatitkokat, különleges felvételeket és interjúkat is magukba foglaló adásokban az elődöntők és a döntő legfontosabb részleteit is élőben követhetik a tévénézők” - mondta Medvegy Anikótól, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatójától.

Az elődöntők és a döntő a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is teljes egészében elérhető lesz online streamen.

„A Nagy-Szín-Pad!-ban résztvevő előadók rajongói rendkívül nagy szerepet kapnak a végső sorrend kialakításában, ezért

kiemelten fontos feladat a versenyzők számára a közönségük aktivizálása,

a szavazásra buzdítás. A korábbi években számos példát láttunk arra, hogy egy-egy kreatív ötlettel, nagy gonddal megtervezett kampány képes volt sorsdöntő változást előidézni, ezért idén is arra buzdítjuk a résztvevőket, hogy fordítsanak erre is figyelmet” - mondta Filutás Anna, projektvezető.

A közönség az elődöntők napjain este 8-tól másnap este 8-ig szavazhat az aznap fellépő két zenekarra, három platformon: SMS-ben (egy telefonszámról 5 SMS/nap), online, a nagyszinpad.com-on, és Instagramon (egy profilról 5 kép/nap).

A közönség mellet a Nagy-Szín-Pad! CREW tagjai is pontozzák az előadókat, a közönség és a Nagy-Szín-Pad! CREW szavazatainak összesítésével (melyek 50-50% arányban számítanak) lesz meg a 3 továbbjutó zenekart, személyüket május 7-én reggel jelentik be a Petőfi Rádióban. Ekkor újraindul a szavazás a 3 döntősre, akikre egészen a döntő végéig lehet szavazni.

A végeredményt már csak a közönség alakítja:

az ő voksaikat a szavazás élő adásbeli lezárása után összesítik, és bejelentik a Nagy-Szín-Pad! idei győztesét.

Tiszttartó Titusz a 2018-as Nagy-Szín-Pad! sajtótájékoztatóján Fotó: Mudra László - Origo

Az elődöntős koncerteket ezúttal egy olyan stáb értékeli majd, amely korábbi Nagy-Szín-Pad!-okat megjárt, rendkívül népszerű arcokból áll. „Hihetetlenül jó érzés visszagondolni, hogy a

z elmúlt 5 év során, karrierjük kezdetekor kik vettek részt a Nagy-Szín-Pad! versenyen,

és látni, hogy azóta milyen fantasztikus karriert futottak be. A Halott Pénz, a Margaret Island, a The Biebers, a Lóci játszik, a Mary Popkids, a Run Over Dogs, a Fran Palermo, a Dope Calypso, a Blahalouisiana és az Ocho Macho sikertörténete is példaértékű számomra és biztosra veszem, hogy a legtöbb hazai előadó számára is. Ezért döntöttünk úgy, hogy az idei évben zsűri helyett a NAGY-SZÍN-PAD! CREW, vagyis a verseny korábbi szereplői mondanak véleményt a részvevő zenekarokról a koncertek után” - mondta Lobenwein Norbert.

Fülöp Zoltán a 2018-as Nagy-Szín-Pad! sajtótájékoztatóján Fotó: Mudra László - Origo

A Nagy-Szín-Pad! Crew tagjai példázzák, hogy nem csak a végső győzelem, hanem már a versenyben való részvétel is kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen ma ők alkotják a koncertező magyar pop-rock előadók élvonalát.

A Nagy-Szín-Pad! koncertsorozat idei érdekessége, hogy a Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnöksége alkalmából a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve, az egyes fordulók előtt

külföldi fesztiválszervezők ajánlásával egy-egy cseh, szlovák és lengyel zenekart is láthatnak

az ide érkezők. E zenekarok június végén a Telekom VOLT Fesztiválon a szintipop legenda Depeche Mode koncertjének napján is színpadra lépnek majd.

Május 2-án az Apey and the Pea és az NB elődöntős koncertje előtt a legvadabb cseh elektronikus csapat, a Skyline mutatkozik be az Akvárium klubban. Az 1998-ban alapított zenekar, élén a hiperaktív énekesnővel, Marka Rybinnel, és az atombomba elsöprő erejével bíró MC Jacobbal biztosan magával ragadja majd a közönséget.

A május 3-án, Antonia Vai és a Soulwave előtt színpadra lépő szlovák Walter Schnitzelsson trió energikus rockot hoz az Akváriumba, amelyre a blues, a klasszikus punk, és az indie is hatást gyakorolt. Új kedvencre lelhetnek bennük, akik szeretik a fülbemászó gitár riffeket, a magukkal ragadó vokálokat, és a lendületes ritmusszekciót.

Május 4-én, a Belau valamint a ByeAlex és a Slepp előtt pedig egy lengyel zenekar indítja majd az estét.