20 évesen kezdte, és 50 éve van a színpadon Deák Bill Gyula

Június végi jövés-menés - vesd bele magad a partizásba!, kultúra, Deák Bill
Vágólapra másolva!
A Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet a 70 éves Deák Bill Gyula. 1968 óta aktív, ami azt jelenti, hogy 50 éve koptatja a színpadokat.
Vágólapra másolva!

„Azzal foglalkozom, amit a világon a legjobban szeretek, ez pedig a zene, a színpad, a közönség. Ez engem boldog és mérhetetlenül gazdag emberré tesz” - mondja Deák Bill Gyula, azaz Bill kapitány. Nem kérdés, hogy óriási jelenség a színpadon, aminek egyik oka egy nagyon régi orvosi műhiba, aminek következtében a még gyerek Billnek amputálták az egyik lábát. A másik ok pedig az ettől teljesen független és nagyon jellegzetes énekhangja. Deák Bill Gyula 1968 óta aktívan tevékenykedik a magyar könnyűzenében, és idén, november 9-én egy

arénás koncerten mutatja be 50 éves életművét.

Annyit már lehet tudni, hogy a koncerten vendégként fellép Hobó is. A bulira 5 és 11 ezer forint között lehet jegyet venni.

A magyar blues királya, Deák Bill Gyula Forrás: MTI

Deák Bill Gyula a kőbányai Sztár együttesben kezdte, akkor még külföldi együttesek slágereit énekelte, később pedig jazzénekesként működött a Napsugár, a Wanderers és a Loyd zenekarokban. Nagy áttörést hozott neki 1979 és 1985 között, hogy a Hobo Blues Band tagja volt,

majd jött a szóló projekt.

Később a P. Mobil egykori gitárosával, Bencsik Sándorral megalapították a Bill és a Box Companyt. Felejthetetlen volt a táltos Tordaként az István, a király-ban 1983-ban. Aztán szerepelt még az Itt élned, halnod kell, a János vitéz és a Jézus Krisztus szupersztár című musicalekben is.

Első szólólemeze már 1984-ben jelent meg, ez volt a Rossz vér. Aztán 1986-ban jött a Mindhalálig blues. Ezek után még 5 szólólemeze jelent meg, a legutóbbi 2009-ben A király meséi címmel.
A 90-es évektől vidéken és a fővárosban is folyamatosan koncertezik együttesével, a Deák Bill Blues Banddel. Legutóbbi nagy koncertje a 2008-as Hatvan csapás albummal egy évben volt. Az akkor 60 éves Bill akkor a Körcsarnokban adott nagykoncertet.