Elvis Presley és az 1956-os forradalom előtt tiszteleg új dalával Vastag Csaba. A magyar sztár felénekelte Elvis egyik elfeledett dalát, a végeredményt hamarosan Priscilla Presley is hallhatja.

Elvis soha nem járt Magyarországon, neve mégis felmerült az 1956-os forradalom idején. Ugyanis 1957-ben az akkor még fiatal tehetség Amerika egyik legnézettebb tévéműsorában, az Ed Sullivan vezette show-ban elénekelte a Peace in the Valley című dalt, előtte pedig a műsorvezető foglalta össze, hogy mi is az oka a dalnak. 

Elvis ugyanis arra szerette volna ösztönözni a nézőket, hogy

minél több adományt gyűjtsenek a magyaroknak. 

Egyébként Elvis hatására megnyíltak az amerikaiak pénztárcái, és rengeteg adomány érkezett hazánkba, ám a dalról és a felhívásról évtizedekig nem is tudott a magyar átlagember.

Vastag CsabaFotó: Polyák Attila - Origo

Most a magyar énekes, Vastag Csaba énekli el ugyanezt a dalt, amit a Budapestre júniusban érkező, Elvis, The Wonder of You című szimfonikus koncertshow szervezői el is juttatnak Elvis özvegyének, Priscilla Presleynek. Az üzletasszony, Elvis teljes hagyatékának kezelője meg is jelenik majd a budapesti koncerten, amit Vastag Csaba is meg fog nézni. Az énekes azt mondta, „az 1956-os események idején jómagam még nem éltem, de édesapám elmesélései alapjánnekem is van fogalmam a helyzet kiélezettségéről. Elvis életművével 17 évesen, egy szerelmi csalódást követően találkoztam először. Egy barátomtól kaptam kölcsön ezt a lemezgyűjteményt, amely nagyon sokat segített ebben a nehéz időszakban. Vastag Csaba már felénekelte a Peace in the Valley-t, amelyről azt mondta, „a zenetörténelem egy jelentős pontja ez a dal, amely sok szempontból fontos számomra. Bízom benne, hogy Priscilla is értékeli majd. Bevallom, nekem is nagyon bejött gyerekkoromban, amikor láttam a Dallasban. Remélem, örömet szerzünk neki ezzel a kis meglepetéssel, és alig várom, hogy egy igazi Elvis-koncertet láthassak. Priscilla Presley júniusban érkezik Budapestre, hogy részt vegyen a koncerten, ahol Elvis hatalmas kivetítőkön énekli majd a slágereit egy teljes szimfonikus zenekar kísérete mellett.