Ezt csak Törőcsik Mari lenne képes eljátszani

2018.04.18. 11:22

Törőcsik Mari utoljára 2016 végén állt a Nemzeti Színház színpadán a Brand és a Galilei élete című darabokban, Koltai Lajos már a kórházban megkereste egy ajánlattal. A színésznőnek elsőre nagyon tetszett az ötlet, és bár továbbra sem zárkózott el tőle, most kevésbé biztos abban, hogy újra színpadra tud állni.

Amint azt korábban megírtuk, Koltai Lajos még a kórházban kérte fel Törőcsik Marit egy monodráma főszerepére. A színésznő nem zárkózott el az ajánlattól, de még egy ideig biztosan nem térhet vissza a színpadra és budapesti fellépést sem vállalna. Törőcsik Mari utoljára 2016 végén állt a Nemzeti Színház színpadán a Brand és a Galilei élete című darabokban, ezután kisebb-nagyobb megszakításokkal közel egy évig szorult kórházi kezelésre. Törőcsik Mari legújabb színpadi lehetőségéről Koltai Lajos azt mondta a Borsnak, „pár hónappal ezelőtt Orlai Tiborral kezdtünk el tárgyalni Joan Didion A mágikus gondolatok éve című könyvének monodráma-változatáról. Amikor olvastam a 42 oldalas drámát, jöttem rá, hogy én ezt már láttam a Broadwayn 2007-ben, amikor az Oscar-díjas Vanessa Redgrave-vel forgattam az Este című filmemet. A 70. születésnapját ünnepeltük, amikor meghívott az előadására. Tiborral rögtön egyetértettünk abban, hogy ezt csak és kizárólag Mari lenne képes eljátszani.”

Koltai Lajos operatőr rendezőFotó: Origo

„Rögtön rávágta, hogy akarja ezt a darabot, és amint kijön, csinálhatjuk is. Egy hónapja mentem le egy barátommal a velemi otthonába. Elmondhatom, hogy abszolút talpán van és erejénél, ott már bele is olvasott a darabba, és annyit mondott: »Na, ez érdekel!« Továbbra sem zárkózott el tőle, de most kevésbé biztos abban, hogy újra színpadra tud állni. Én nagyon hiszek benne, Szombathelyen lenne a bemutató, és ott is játszanánk, hogy Marikának ne kelljen hosszú órákat utaznia az előadások miatt” - mondta az Oscar-jelölt magyar rendező. Törőcsik Mari megköszönte a megkeresést, de ezúttal nem szeretett volna nyilatkozni a Borsnak. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK