Meghalt Avicii

2018.04.20. 19:45

Meghalt a 28 éves svéd DJ, Avicii. Egyelőre csak annyit tudni, hogy péntek délután Omán fővárosában, Maszkatban találtak rá holtan a világ egyik legismertebb, legnépszerűbb DJ-jére.

Hollywood Reporter arról ír, hogy az előadó halálhírét szóvivője, Baron Diana jelentette be. 

Nagyon szomorúak vagyunk, hogy be kell jelentenünk Tim Berglin, más néven Avicii elvesztését.- mondta.

Avicii a 2015-ös SzigetenFotó: Kozma Zsuzsi

„A család összeomlott és mindenkit arra kérünk, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket ebben a nehéz időszakban” - írta Baron Diana. Aviciit néhány nappal ezelőtt jelölték a Billboard Music Award díjra a legjobb danc/elektronikus album kategóriában.

A DJ legismertebb munkái közé tartozik a Hey Brother, a Wake Me Up!, a The Dasy és a You Make Me. Rengeteget ivott egy időben a folyamatos turnézások közben, alkoholizmusa hasnyálmirigy-gyulladást is okozott nála, kétszer került kórházba az ital miatt. Mindenki ledöbbent, amikor 2016 márciusában bejelentette, hogy egészségügyi problémák miatt visszavonul. 2017-ben dokumentum film készült róla Avicii: True Stories címmel. Később bejelentette a stúdióba való visszatérést, és 2017-ben kiadott egy új kislemezt.

Magyarországon is járt

Avicii a For A Better Day és Pure Grinding című klipjét Magyarországon forgatta. Előbbi több részét a fóti szemétégető mellett, míg utóbbit részben az etyeki Korda Filmstúdióban. A 2015-ös Sziget Fesztivál egyik headliner fellépője volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK