Náci karlendítéssel rajzolta le magát John Lennon

2018.04.23. 10:48

54 ezer dollárért vették meg azt a rajzot, amelyet John Lennon készített saját magáról még az 50-es években. A zenész kissé meglepő módon, egy pódiumon állva, Hitlerként szól és emeli magasba a karját. 

A Beatles frontembere, John Lennon még az 50-es években rajzolt magáról egy érdekes portrét, ahogy pódiumon állva, Hitlerként szól a tömegekhez. A náci körítés teljessége miatt a rajzon a Lennon-figura jobb karja a magasban van.

Lennon karlendítés HitlerForrás: Mourningtheancient.com

A tömeg ugyan nem látszik a képen, de az irányából érkező üdvözlést kézírással jelenítette meg Lennon: néhány odakörmölt „heil John” kapott helyet a lap jobb alsó sarkában. A rajzot akkor készítette Lennon, mikor az 50-es évek második felében a Liverpool College of Art művészeti főiskola hallgatója volt. Lennon nem zenés művészeti alkotásai egyébként nagyon kelendők és keresettek is. Ez

a kis rajz most 54 ezer dollárért kelt el, 

ami nagyjából 14 millió forintnak felel meg. A rajz amúgy egy nagyobb füzet egyik részlete csupán, aminek lényege, hogy Lennon liberális üzenetei szolgálatába állította a nácizmus vizuális eszközeit, jelképrendszerét - írja az NME.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK