Madonna még a fésűjét sem kaphatja vissza

2018.04.24. 11:56

Egy Madonna ellenében hozott bírósági döntés szabad utat adott az amerikai énekesnő személyes tárgyainak, köztük egy Tupac Shakurtól kapott szakítólevél, valamint egy hajszálaival teli hajkefe elárvereztetésének.

Gerald Lebovits New York-i bíró hétfőn nyilvánosságra hozott határozatában elévülésre hivatkozva utasította el Madonna keresetét, amelyet egykori barátja, művészeti tanácsadója, Darlene Lutz ellen nyújtott be az énekesnő. A popsztár és Lutz még 2003-ban rúgták össze a port, majd miután egy évvel később peren kívüli megállapodással rendeztek egy műalkotás körüli jogi vitát, Madonna aláírt egy nyilatkozatot, amely szerint a jövőben semmilyen követelése nem lehet korábbi barátjával szemben. A bíró szerint mindezek fényében

az énekesnő nem perelhet az aukcióra bocsátott tárgyak miatt.

Tupac karrierjének árthatott volna, ha kiderül, hogy Madonnával járForrás: AFP/Ben Stansall

A világsztár tavaly nyáron a bíróság közbelépését kérte a New York-i árverés előtt arra hivatkozva, hogy sejtelme sem volt arról, hogy már nincsenek birtokában az árverésre kerülő tárgyak. Egy manhattani bíró akkor elrendelte Madonna személyes tárgyainak visszavonását az aukcióról. Madonna szerint Lutz, aki korábban gyakran volt a vendége, és a

tudta nélkül vette magához az énekesnő személyes tárgyait.

A 22 árverési tétel között szerepel Madonna egy hajkeféje a hajszálaival, valamint a 25 évesen elhunyt Tupac Shakur amerikai rappertől kapott szakítólevél is. Az érzelmes levelet 1995-ben írta Madonnának a zenész, akit 1996-ban Las Vegasban lőttek le egy autóból. A pár annak idején titokban találkozgatott, amit Madonna csak a közelmúltban tárt a nyilvánosság elé. A levélben Tupac azt írja, hogy Madonna karrierjét ugyan segítené, ha kiderülne, hogy egy fekete bőrű rapperrel van együtt, ám az ő imázsa megsínylené, ha kiderülne, hogy egy fehér nővel randizik.

Madonna korábban elmondta, egészen addig fogalma sem volt róla, hogy a levél már nincs a birtokában, amíg tavaly nem hallott az online aukcióról. Lutz ügyvédje személyes bosszúnak nevezte Madonna keresetét. Ha Madonnának nem sikerül valami jogi akcióval megakadályozni, akkor állítólag  júliusban fogják elárverezni személyes tárgyait.

további tartalmak a rovatból