6 év múlva akar amerikai elnök lenni Kanye West

Kanye West
QUEENS, NY - OCTOBER 02: Kanye West performs during The Meadows Music & Arts Festival at Citi Field on October 2, 2016 in Queens, New York. (Photo by Taylor Hill/Getty Images for The Meadows)
Vágólapra másolva!
Kanye West már korábban nyilatkozott arról, hogy szeretne az Egyesült Államok elnöke lenni, de egy ideje már hallgatott a témáról. Most viszont egyértelmű jelzéssel tudatta mindenkivel, mikor is akar elnök lenni.
Vágólapra másolva!

A rapper Kanye West már 2015-ben, a Video Music Awardson belengette, hogy ő bizony elnök akar lenni Amerikában. Aztán egy évvel később rá is erősített a tervére, azt is elmondta, miért gondolja, hogy a dolog működni fog. Akkor azzal érvelt, hogy ő tudja, mi az emberség és az igazság, és elárulta azt is, hogy

semmilyen politikai irányvonalat nem tervez követni.

Aztán 2016 végén megjelent egy videó, amin az látszik, ahogy West meglátogatja a frissen megválasztott amerikai elnököt, Donald Trumpot. A találkozó után közösen fotózkodtak, majd Trump annyit mondott még a sajtó képviselőinek, hogy „már nagyon régóta barátok vagyunk”, és hogy „az életről beszélgettünk”.

West egyébként 2016 vége óta hallgat az elnökségi álmairól, még a közösségi média felületein is törölte korábbi tartalmait, aztán néhány hete újra bejelentkezett. Többek között a Twitteren is, ahol filozófiai könyvét közli apránként. Egy-két mondatos gondolatokkal látja el követőit.

Ami viszont ennél érdekesebb, hogy kedden

kitett egy sokat mondó számot is, a 2024-est,

amellyel szinte egyértelműen utal a következő utáni elnökvlálasztás évére. Vagyis arra, hogy nincs vége, Kanye West még mindig elnök akar lenni. Csak a korábbi, 2020-as terveit kitolta négy évvel.