Lukács László megkönnyezte, amikor a Metallica a budapesti koncertjén eljátszotta a Tankcsapda A legjobb méreg című számát. Lukács azt mondta, hogy ez nem a Tankcsapdának szólt, hanem az egész magyar rockzenének.

Amint azt korábban megírtuk, különleges meglepetéssek készült a Metallica a magyar közönségnek: Robert Trujillo basszusgitáros és Kirk Hammett gitáros eredeti szöveggel, tehát magyarul játszották el a Tankcsapda A legjobb méreg című számát április 5-én a Papp László Budapest Sportarénában. Az együttes már a koncert közben reagált a megtiszteltetésre a Facebookon, de most Lukács László azt is elmondta, hogy könnyekig meghatódott a koncerten. „Férfiasan bevallom, megkönnyeztem. Én, akire ez nem jellemző. Persze ezt a koncert előtt legurított whiskynek tulajdonítom” - mondta Lukács a Ripostnak.

Lukács László azt is elmondta, hogy a koncert előtt már hallottak olyan pletykákat, hogy elképzelhető, hogy Metallica el fogja játszani az egyik dalukat, mégis meglepődtek, és azt mondta, elképesztő érzés volt. „Ezt a dalt én írtam, nem is tudom megfogalmazni mit éreztem, amikor meghallottam az ő előadásukban, nagyon jól eljátszották. Még azt is tudom, hogy Robert a magyar szöveggel megküzdött, még segítséget is kért. A koncert előtt hallottunk olyan pletykát, hogy lehet eléneklik egy dalunkat, de hogy ez valóban megtörtént, elképesztő érzés. De hozzá kell tegyem, ez nem a Tankcsapdának szólt, hanem az egész magyar rockzenének. De, hogy milyen jó emberek, az is mutatja, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítványnak négymillió kétszázötvenezer forintot adományoztak” - mondta Lukács. A Tankcsapda pénteki koncertjére már most elkeltek a jegyek. Négy év után ismét a Budapest Parkban lépnek fel, a mostani buli egyik különlegessége az lesz, hogy az 50. születésnapját ünneplő Lukács László válogatta össze a dallistát a kedvenceiből, és a zenekar történetében először, a számokat kronológiai sorrendben fogják eljátszani.