15 év legpunnanybb dalai élőben

Sziget 2016 sziget fesztivál Punnany Massif Sziget 2016, sziget fesztivál
Sziget 2016, sziget fesztivál
Vágólapra másolva!
A 15 éves Punnany Massif a legújabb válogatáslemezét mutatja be a Budapest Parkban szombaton.
Vágólapra másolva!
A Punnany a 2016-os Sziget Fesztiválon Fotó: Hirling Bálint - Origo

A 15 éves Punnany Massif összes nagy mérföldkövét érinti a PMXV nevű válogatáslemez, amelyet szombaton mutatnak be a Budapest Parkban. Ahogy fogalmaznak,

egy ízig-vérig bestof a 15 legpunnanybb dallal.

A bestof koncertre hangolódást mi egy Felcser Máté bestoffal segítjük elő, néhány igazán sajátos kiragadott idézet, amelyeket az elmúlt években mondott a frontember az Origónak:

A zenekarról

"Többfélék vagyunk. Szerintem alapvetően az az összetartó mag ebben, hogy az emberek tényleg nagyon bírják egymást és mindenki nagyon szeret zenélni. Együtt meg főleg. Voltak már nehéz menetei a zenekarnak, túl vagyunk olyan időszakon, amikor épphogy csak megélt a brigád. A végén valahogy mindent megoldottunk."

El lehet-e rontani szülinapi koncerteket?

"Nem jellemző. Hibázni mindig lehet, de olyan orbitális nagy baromságok már nem szoktak történni."

Felcser Máté Fotó: Rockstar Photographers

Fesztiválos élmények

"Én már évek óta úgy jövök el a Soundra, hogy csak itt hátul mászkálok a kerítések mögött. A VOLT-ról is úgy jöttem el, hogy valamelyik biztonsági őr valamiért vasárnap hajnali ötkor betalált, pedig az égegyadta világon semmit nem csináltam."

(Ehhez idéznénk egy koncertbeszámolónkból a 2016-os Balaton Soundról: "Furcsa lehet, hogy az alapvetően szeletelés-Mekkának gondolt zamárdi elektronikus tömegrendezvényen néhányan hátrafordított satyiban hiphopperkednek a színpadon, de ezt csak azok gondolják így, akik rutintalan sounderek. A fesztivál ugyanis évről évre megfűszerezi valamilyen egzotikummal azt a nagy adag húst, amely végül segít túllendülni azon, hogy Hajógyári-hangulatba kerüljünk. Évek óta az egyik ilyen fűszer a Punnany.")

Az esőről a nyári fesztiválokon

"Én viszont inkább abban reménykedem, hogy most már tényleg ne mossa el az eső (a Balaton Soundot), mert már nagyon kellemetlen. Volt olyan év, hogy azt sem tudom kinek a cipőjében mentem már haza. Mindenem elázott, kölcsönruhákban tengtem, de úgy, hogy csak két napot voltam itt. Nagy dagonya volt."

A VOLT-himnuszról

"[...] a Lobenwein Norbi (a VOLT Fesztivál egyik alapítója-főszervezője) meg pont felhívott, hogy kéne egy fesztiválhimnuszt csinálni. Mondtam magamban, hogy na, fesztiválhimnusznak egy ilyen pont a legjobb. Mert általában mindig ilyen rossz popokat csinálnak fesztiválhimnusznak, én meg arra gondoltam, hogy legyen valami normális, vagyis az ötletem alapjait megtartva összekevertem ezt a kettőt [...] az, hogy ami VOLT, az majd lesz, az meg ugye valamennyire adott volt, azon nem lehet túlmenni. Arról azért mégsem szólhat egy ilyen szám, hogy megcsalt a csajom."

Jó dumák

"Csináltam is egy ilyen jegyzettömböt, egy .txt fájlt, aminek az a neve, hogy "jó dumák", benne van minden."

A pihenésről

"Meg kell tanulni lazsálni. De hát nézd, én vagyok erre a legrosszabb példa. Az volt a tervem, hogy pihenek, aztán az előző négy napon mindig elmentem valahová piázni. Mindig volt egy szülinap, ma reggel is fél hatkor még a Moszkva téren lődörögtem."