R. Kelly feketelistás lett a Spotifyon

2018.05.12. 09:10

Szigorú újítást vezetett be a Spotify, etikai szempontok alapján bizonyos előadókat kizárnak a hivatalos lejátszási listákról. A súlyos bűncselekménnyel vádolt zenészek számait nem törlik, de a felhasználók csak akkor hallgathatják, ha kifejezetten rákeresnek. A szigorú szabálynak köszönhetően a szexuális ragadozónak tartott R. Kelly dalait is kizárták.

A Spotify új üzletpolitikájának köszönhetően mostantól csak azok hallhatják R. Kelly dalait, akik kifejezetten rákeresnek az énekesre. A frissen bevezetett Hate Content lényege, hogy bár a streaming oldalon továbbra is elérhetőek lesznek, de a Spotify többet nem rakja fel hivatalos lejátszási listáira az olyan előadók számait, akiket súlyos bűncselekménnyel többszörösen is megvádoltak.  

R. Kelly ellen már mozgalom is indultForrás: Getty Images/Scott Legato

Tehát nem törlik a szolgáltatásból a problémásnak ítélt zenéket, de eltávolítják az összes lejátszási listából, és kizárják a dalokat és az előadóikat az összes típusú jövőbeli promóciójukból, beleértve a hivatalos lejátszási listákra való felkerülés lehetőségét is. „Nem cenzúrázzuk az előadókat a viselkedésük alapján, de az a szerkesztőségi döntés, hogy milyen dalokat tűzünk programra, tükrözni fogja az értékrendünket- írta a Spotify. Így került fel a Spotify feketelistájára R. Kelly is, akit már többen vádoltak nemi erőszakkal, köztük kiskorúak is. Korábban megírtuk, hogy a szexuális ragadozónak tartott R. Kelly ellen mozgalom is indult, a tiltakozók többek között azt követelik, hogy töröljék az énekes koncertjeit. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK