Milliós gázsit bukott Demjén Rózsi Kaposváron

2018.05.11. 10:13

Demjén Ferenc péntekre meghirdetett kaposvári koncertje elmarad, és egyértelműen a zenekaron kívüli okok miatt, nemhiába dühös a zenekarvezető. 

Május 11-ére, azaz péntekre hirdettek Demjén-koncertet Kaposváron, de az utolsó pillanatban lemondták. A zenekar sietett mihamarabb jelezni, hogy nem egészségügyi problémák miatt marad el a koncert, hanem – ahogy írják Facebook-posztjukban – rajtuk „kívül álló körülmények miatt”.

Demjén Ferencet a Blikk kereste fel, akiknek azt mondta, „dühös vagyok, mert hiába mondom, hogy semmi közöm nem volt a lefújáshoz, sokan gondolják majd azt, hogy biztos miattam hiúsult meg ez a koncert. De leginkább

az dühít, ahogy elbánt velem a szervező.

A zenésztársaim is felháborodtak, mert előre megterveztük a hét végét. Pénteken mentünk volna Kaposvárra, szombaton pedig Győrszentivánon lesz koncertem. A szervező mostanáig nem mert személyesen felhívni. A zenekarom egyik tagjától kellett megtudnom, hogy elmarad a kaposvári buli, mert »anyagilag nem jön ki«, amit azért nem tudok elhinni, mert a plakáton is látszik, milyen sok szponzort szerzett a szervező. Mellesleg ezt a plakátot csak kevesen látták. Azt hallottam, csak néhány helyen lett kitéve.

Erős a gyanúm, hogy spórolni akartak a reklámozáson,

és ezért nem kelt el elegendő jegy, mert idén eddig mindenhol telt ház előtt játszottunk.”

Demjén Ferenc-interjú otthonábanFotó: Hirling Bálint - Origo

A plakáton valóban 30-nál is több szponzor van feltüntetve. Az anyagi veszteségről Demjén azt mondta a lapnak, hogy „itt nemcsak az én gázsimról van szó, hanem a zenészeimnek és a produkció többi alkalmazottjának a javadalmazásáról. Nem akarok összeget mondani, annál is inkább, mert arra még mindig nem kaptam egyértelmű választ, hogy fizetnek-e kártérítést. Igazolni tudom, hogy erre a napra lett volna másik meghívásom.” A Blikknek Demjén Ferenc

nem cáfolta, hogy milliós tételről van szó.

A lap megkereste a koncertszervezőt is, akik szűkszavúan annyit mondtak, „Demjén nem betegedett meg. Nem egészségi, hanem kívül álló okok miatt nem tudjuk a koncertet megtartani, de ennél többet nem kívánok mondani. A jegyek a megvásárlás helyén visszaválthatók.” 

további tartalmak a rovatból