Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Soundon a The Chainsmokers duó. A jótékonykodás nem volt új a zenészeknek, már korábban is támogatták a világ egyik legnagyobb civil szervezetének a munkáját, de korábban csak Amerikában. Ez az első alkalom, hogy a DJ-k külföldön, mégpedig Magyarországon kampányoljanak, magyar ügy mellett.

Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó. A jótékonysági nyereményjátékban résztvevők közül kisorsolt nyertes és partnere pedig a Dj duó VIP vendége lesz a Balaton-parti fesztiválon. A világ egyik legismertebb DJ duója tavaly a Sziget Fesztiválon szeretett bele Magyarországba. Idén a Balaton Soundon lépnek fel július 5-én. A koncert után személyesen szeretnének találkozni két saját vendégükkel, akiknek ők állják a belépőjét, az utazást a fesztiválra és a találkozón a fogyasztásukat is.  

Ez az első alkalom, hogy a DJ-k külföldön, mégpedig Magyarországon kampányoljanakForrás: AFP/2017 Getty Images/Jamie Mccarthy

A szerencsés nyertesek, akiket Andrew Taggart és Alex Pall vár a Soundon, egy jótékonysági nyereményjáték győzteseként kerülnek a koncertre a Balaton Sound Fesztivál támogatásával. A nyereményjáték a United Way Magyarország munkáját támogatja az értő olvasásért. A két amerikai DJ számára fontos a tanulás, az olvasás, a United Way Magyarország pedig olyan gyerekekkel dolgozik, akiknek segíteni kell abban, hogy értsék és élvezzék, amit olvasnak. A Balaton Sounddal közös jótékonysági nyereményjátékot a CauseArt Platform, Bombera Kriszta és Bondor Gabi hozta tető alá. Kriszta és Gabi addig nem álltak meg, amíg Hollywoodban el nem mesélhették a Chainsmokers duónak, hogy Magyarországon minden ötödik tanuló szövegértési nehézséggel küzd, ami sorozatos kudarcélményhez, az iskolától való elforduláshoz vezethet. A szövegértési nehézségek az ilyen gyerekeket egy életen át akadályozhatják abban, hogy kibontakoztassák a bennük rejlő tehetséget és megvalósíthassák álmaikat. A United Way alapítvány neve nem volt új a zenészeknek, már korábban is támogatták a világ legnagyobb civil szervezetének a munkáját, de korábban csak Amerikában. Ez az első alkalom, hogy a DJ-k külföldön, mégpedig Magyarországon kampányoljanak, magyar ügy mellett. Bombera Kriszta csapata Hollywoodban filmezett és fotózott a fiúkkal, akik egy Balaton Sound VIP randevút ajánlanak a United Way Magyarország támogatói közül annak, aki tombolán ezt a találkozót megnyeri. A nyereményjátékba úgy lehet bekerülni, hogy az ember vesz egy Read it feliratú pólót vagy trikót a Szigetstore-ban. A limitált mennyiségben gyártott trikók és pólók egyedi számozásúak, vagyis a játékban sorsjegyként működnek. A pólók teljes bevétele a United Way Magyarország munkáját támogatja. Az alapítvány a pénzt a KönyvForgató programjára fordítja, az értő olvasás élménypedagógiai fejlesztésére.

A kampányt a Balaton Sound hirdeti, továbbá hazai ismert személyiségek, Epres Panni, Iszak Eszti, Jaksity Kata, Juhász Anna, Magyarósi Csaba, MC Columbo (Brains), Székely Martin, Ugron Zsolna, Zséda, Farkas Wolfie Roland (Punnany Massif) és még sokan mások álltak mellé. A United Way Magyarország jótékonysági kampány megálmodója és szervezője, a CauseArt Platform sorsolja a nyereményjáték győztesét júnlius 27-én, amit a Chainsmokers tagjai fognak kihirdetni.