Székhelyi József: Még nem győztem le a rákot

2018.05.23. 11:12

Székhelyi József újabb CT-vizsgálat eredményét kapta meg a napokban. Azt mondta, a lelet egyrészt megnyugtató, mert nincs áttét, de a meglévő daganat növekedésnek indult.

Újabb kemoterápiás kezelés vár Székhelyi Józsefre, mert a legutóbbi CT-vizsgálat eredménye ugyan nem mutatott semmilyen áttétet, a tüdejében lévő daganat mégis növekedésnek indult. A Borsnak azt mondta, „a CT-vizsgálat részben nagyon megnyugtató, nincs agyi, csontvelő- és semmilyen áttét, viszont a jobb lebenyben lévő daganat egy kicsit combosodik. Mármint

a kemótól összezsugorodott állapotából újra elkezdett picit gyarapodni.

Nem lehet hátradőlni, még nincs legyőzve a cucc. A következő lépés az új terápia kidolgozása. Ezzel most elleszünk egy darabig. Bicskával nem lehet hozzányúlni, mert szétszalad tetőtől talpig. Ez egy ilyen típusú rák. Kemóra vagyok ítélve.”

„Van dolgom, nem érek rá a szemét rákkal foglalkozni”Forrás: Origo

Székhelyi József ennek ellenére tud örülni a részeredménynek is, az áttétek teljes hiányát megünnepelte. „Iszom egy páleszt. Hogy szabad-e, azt nem merem megkérdezni” - mondta. Székhelyi József a kezelésekre készülve szenvedélyesen dolgozik. Június közepétől egy hónapon át játszik a Madách Színház Szerelmes Shakespeare-jében. Szerepéről azt mondta, „azt az édes, részeges kocsmárost játszom, akiből a dajka lesz. Le kell vágnom a szakállamat,

a jelmezem pedig cicivel, popsival, nehéz brokáttal együtt körülbelül hetvennégy kiló.

Nagyon helyes szerep, a részeges kocsmárost, Ralphot felkérik a kalózkirály eljátszására. Megörül, hogy fél lábbal, fél szemmel ez milyen ziccer. Shakespeare azonban úgy dönt, hogy legyen ő a dajka. Ralph színészlélek, ez rokonszenvessé teszi. Június-júliusban tizenkét előadásom lesz. A VIDOR Fesztivált mi nyitjuk meg a Szép jó estét, Mr. Green!-nel, és Halpernt is játszom Szombathelyen, Győrben. Van dolgom, nem érek rá a szemét rákkal foglalkozni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK