Orbán József az orvosok szerint teljesen meggyógyult, de még nagyon le van gyengülve. A 100 Folk Celsius frontembere minden nap sétál azért, hogy megerősödjön, és időnként egy pohár sört is megiszik. A zenész újra színpadra szeretne állni, amint elegendő energiát érez magában. 

Korábban megírtuk, hogy Orbán József tavaly ősszel tudta meg, hogy az agyában és a tüdejében is daganatos elváltozások vannak, azóta a kezelésnek köszönhetően sokkal jobban van. A 100 Folk Celsius zenekar frontembere délutáni sétája közben elmondta, hogy bár a hónapokon át tartó kezelés miatt nagyon legyengült, nincs oka panaszkodni. „Az orvosok szerint teljesen meggyógyultam, és a daganat is elmúlt, de én azért még nem érzem elég erősnek magam” - mondta a zenész a Blikknek, és séta után még egy pohár sört is megivott. „Nem akarok panaszkodni, mert jól megy a sorom. A szeretteim mellettem vannak, főznek rám mindennap, ráadásul Benkő Balázs barátom is támogat, igazi hajcsárként, és naponta levonszol sétálni, nem engedi, hogy teljesen ellustuljak. Nemigen van étvágyam, de a sertéshúst szívesen eszem, és egy pohár sör is legurul néha” - mondta Orbán József. A sétán kívül a zenész rendszeresen gyógytornázik, és szobabiciklizni is szokott.  

Barátai mindent megtettek Orbán József felépüléséértForrás: Mokka

„Muszáj mozognom, még akkor is, ha sokszor nehezemre esik. Húszféle gyógyszert szedek, amelyek sokszor kedvetlenné és erőtlenné tesznek, de próbálom megerőltetni magam. Az utóbbi hónapokban kilenc dalt írtam, szeretném őket mihamarabb előadni a közönségemnek, de egyelőre nem érzek hozzá elég energiát, hogy színpadra álljak. Nagyon legyengített ez a hónapokon át tartó fekvés, teljesen elfáradtak az izmaim. Most az a legfontosabb, hogy megerősödjek! Szerencsém van, hogy ennyi barát támogat, és számíthatok rájuk, nélkülük biztosan nem menne - mondta Orbán. Korábban azt is megírtuk, hogy Orbán József 15 éve élt együtt 25 évvel fiatalabb barátnőjével, aki szó nélkül hagyta el a rákkal küzdő zenészt. Azóta Orbán párja, Andrea visszatért hozzá, és azt mondta, nem tűnt el, csak komoly problémái voltak, ezért egy hónapig nem tudta meglátogatni a 100 Folk Celsius frontemberét. „Végre újra mellettem van a csajom, így sokkal könnyebbek a mindennapok” - mondta Orbán József.