Állva tapsolt a közönség, amikor Kendrick Lamar átvette a zenei Pulitzer-díjat. A díj alapítása óta a rapper az első, aki megkaphatta az elismerést annak ellenére, hogy nem a komolyzene vagy a jazz területén alkot. 

Átvette a zenei Pulitzer-díját Kendrick Lamar, az elismerést a tavaly áprilisban megjelent DAMN. című albumáért ítélték neki. A rapper New Yorkban a Columbia Egyetem épületében vehette át a díjat, a közönség pedig állva tapsolt. A díj 1943-as alaptása óta Kendrick Lamar az első akinek annak ellenére is odaítélték a díjat, hogy nem a klasszikus zene vagy a jazz területén alkot. „Megtisztelő. Egész életemben zenéket írtam, az, hogy egy ilyen szintű elismerést kapok, csodálatos érzés” - mondta a rapper, miután átvette a díjat. 

Dreams to REALITY!! Pulitzer Kenny. #HUMBLE #LOYALTY #PULITZER #kdot #Compton #PROUD #KendrickLamar

D- Ray (@isawdray) által megosztott bejegyzés,

A díjat odaítélő testület szerint Kendrick Lamar DAMN. című albuma pontosan bemutatja a modern afroamerikai élet bonyolultságát, valamint a dalok nyelvezetét és dinamikáját is kiemelték. Április végén a Pulitzer-díj hírének köszönhetően 236%-al nőtt az album eladása - írta a Billboard.