A klasszikus gondolatmenettől eltérő módon egy fiatal zenész-énekest kértek fel, hogy 2018-ban legyen a Múzeumok Éjszakájának arca. Ebben az évben Oláh Gergő feladata lesz, hogy minél több emberhez juttassa el a rendezvény üzenetét. 

Idén Oláh Gergő zenész-énekes népszerűsíti az esemény arcaként a Múzeumok Éjszakáját. Az énekes azt mondta, nagyon megörült és egyben meg is lepődött, amikor értesült a felkérésről, ennek ellenére természetesenmegtiszteltetésnek vette, hogy a szervezők rá gondoltak.

Oláh Gergőről tudni lehet, hogy nyitott a társművészetek befogadására is, ám a képzőművészet világában még nem merült el.  

Oláh Gergő különböző programokon vett részt, hogy saját élményekkel gazdagodva ajánlhassa a Múzeumok ÉjszakájátForrás: Múzeumok Éjszakája

Oláh Gergő szívesen mondott igent arra a felkérésre is, hogy a 2018-as év tavaszán különböző ajánlások alapján több érdekes múzeumi programon vegyen részt, helyenként a családjával, egyebek mellett a számára szervezett tárlatvezetéseken és interaktív programokon azért, hogy az idei múzeumok éjszakáján, június 23-án már saját élményekkel gazdagabban számolhasson be múzeumi kalandjairól és ajánlhassa azokat a nagyközönségnek.

Oláh Gergő bemelegítésként 4 múzeumi programon vett részt, elsőként a Magyar Nemzeti Galéria Mini Textúra című kiállításán. Ide a családjával érkezett, ahol megnézték a kiállítás keretein belül a bábszínházi előadást, majd kincsvadászatra indultak, és megkeresték az előadásban megmutatott műtárgyakat. Oláh Gergő még zenélt is az egyik gyűjteményben, máshol színészkedett egy kicsit, és volt, ahol egyszerűen ízelítőt kapott a klasszikus képzőművészet szépségeiből.