Egy hétre zárta be magát az oroszlánszoborba

Vágólapra másolva!
Egy fából faragott szoborba záratta magát egy hétre Abraham Poincheval francia művész egy múzeum parkjában.
Vágólapra másolva!

Fából faragott oroszlánszoborba záratta magát vasárnap az extrém performanszairól híres francia művész, Abraham Poincheval. Egy teljes hetet tölt majd a 3,2 méter magas szoborban, ami vörösfenyőből készült, és egyébként egy másolat. Az első ismert, antropomorf szobor replikája, csak jóval nagyobb az eredetinél. Az ugyanis mindössze 32 centiméter magas, és

mamutmetszőfogból készült.

Poincheval a mostani performanszát az Aurignac-i Múzeum parkjában csinálja.

Poincheval vasárnap magára zárta az üreges szobrot, eltűnését gyerekei és az vagy 100 érdeklődő tapssal kísérte. A művész

vizet, levest, szárított húst, szárított gyümölcsöt zárt be magával.

Tavaly tavasszal Poincheval egy hetet töltött egy többtonnás sziklába zárva. A nagy mészkőszikla két felében úgy alakították ki az üreget, hogy az egy ülő embert formázzon, ide ült be a művész.
Később egy másik projektjével hívta fel magára a figyelmet: három hét kotlással kilenc tyúktojást költött ki Párizsban, a Palais de Tokyo modern művészeti múzeumban.

Ha kibírja a sziklában, tavasszal már tyúktojásokat költ ki

Nyolc napot tölt egy tizenkét tonnás sziklába zárva egy francia performanszművész a párizsi múzeumban. Ha sikerül a mutatvány, március végén már tyúktojásokat költ ki a férfi. Az extrém produkcióiról ismert Abraham Poincheval performanszművész egy rücskös sziklatojásban készül eltölteni a következő nyolc napot. A tizenkét tonnás kő közepén egy ülő embert formázó, szűk üreg van.