A Czutorborsók és az Alma együttes is ott lesznek a Gyerek Sziget második hétvégéjén. 

Ez lesz az idei Gyerek Sziget sorozat második hétvégéje a Hajógyári-szigeten. Ezen a hétvégén debütál a gyerekeknek szánt Zsúrgyár szabadulószoba, lesz a szigetet felfedező túra, a gyerekeknek szánt főző workshop, és aki előző hétvégén nem tette meg, most még kipróbálhatja a Gladiátor Runt is. Mindeközben a színpadon Czutor Zoltán gyerekzenekara, a Czutorborsók játszik, de lesz Apacuka- és Alma-koncert is. A színpadi programot szombaton, június 9-én a Karinthy Színház nyitja a Zsuzsika hangjá-val, az előadás bemutatja az érdeklődőknek

a színház rejtett titkait, sosem látott dolgozóit,

miközben megleshetik a Hamupipőke színházi próbáját. Utána a Bahorka Társulat érkezik a Cifra mesterségek-kel, míg a délutánt a Czutorborsók zárja. Vasárnap MINIMAX fesztivál lesz, az összes gyerekkedvenccel: lesz Kicsi Gesztenye Klub minikocert, játszik az Apacuka, a Mintapinty, Állati zenés ABC koncertet ad Bíró Eszter, a nap sztárvendége pedig az Alma együttes lesz.

És ha már alma, a zöldségek és a gyümölcsök is fontos szerepet kapnak ezen a hétvégén: a Vegapolisban Frutti és Veggi várja a gyereket, hogy megszerettessék velük a zöldségeket és a gyümölcsöket, teszik mindezt főző workshoppal és virtuális valóság játékkal. A Gyerek Paradicsom szombaton és vasárnap 11-kor és 14 órakor sziget felfedező túrára viszi kalandozni a kicsiket és nagyokat, ahol megismerhetik a Duna árterében élő állat-és növényvilágot. Visszaérkezve mindenki ásót, kapát foghat és a Kiskertészek hétvégéjén

segíthetnek virágokat és zöldségpalántákat ültetni, locsolni, fűszereket szagolgatni.

A Karamella Cirkuszvilág Artista Tanodájában ezen a hétvégén a Kaboló Mozgásművészeti Műhelyben csiszolhatja mindenki artista tudását. A Kézműves Palotában a csuhézást lehet kipróbálni, de újrahasznosított anyagokból szép ékszerek is készülhetnek, lesz agyagozás és bizonyára a szülők is örülni fognak az itt készített szúnyogriasztó lényeknek. 

Aki még nem próbálta ki a kiskamaszoknak szóló kalandpályát, a Gladiátor Runt, az még most hétvégén megteheti, ezen kívül egy 8m-es mászófal is várja merészeket a Generali Sportparkban. A sportkedvelőknek érdemes még célba venni a Bringás Kalandparkot is, és ott lesz még a Zsúrgyár Szabadulószoba ajánljuk, ahol egy szabadtéri rejtélyt kell a gyerekeknek megoldani.

Ezen a hétvégén még utoljára kint lesz a Gyerek Szigeten a Retró Videójáték Sátor, ahol a '70-es évekbeli videojátékokat próbálhatják ki a gyerekek és búcsúzunk a Firelife Erdőtüzes Kalandpályától is, ahol egy izgalmas út során a tűzgyújtás szabályaival, az erdészek és a tűzoltók munkájával ismerkedhettek meg a gyerekek, a végén pedig oklevelet és apró ajándékot is hazavihetnek.