A Budapesti Operettszínház művészét, Oszvald Marikát éppen fellépése előtt rabolták ki. Az autójából ellopott kosztümöknek főleg az eszmei értéke magas, így a tolvaj számára valószínűleg értéktelenek. Oszvald Marika a helyszínelés után rögtön fellépni ment. 

Saját lakása előtt fosztották ki Oszvald Marikát. A Budapesti Operettszínház művészének kocsijából több százezer forint eszmei értékű fellépőruhákat vittek el. Külön dühítette, hogy ezek a ruhák másnak valószínűleg értéktelenek. „Reggel egy hatalmas bőröndbe pakoltam be a nyaralómban a fellépőruháimat, a cipőimet, az ékszereket, mert az augusztusi Budavári Palotakoncertek próbája után indultunk volna Peller Karesszel Hévízre fellépni. Azt beszéltük meg, hogy a budapesti lakásom előtt találkozunk, ezért a kocsiban hagytam a bőröndöt arra a kis időre, amíg felugrottam a lakásba - mondta a színésznő a Blikknek.  

Oszvald Marika rosszul tette, hogy az autóban hagyta a fellépőruháitForrás: Mészáros Csaba

Rossz döntés volt a táskát otthagyni, az autót ugyanis feltörték. Valamilyen elektronikus szerkezettel nyithatták ki a zárat, mert a kocsin külsérelmi nyom nem volt. „Nagyon csalódott vagyok, hiszen az egyik ruha nemrég lett kész, alig volt még rajtam, ráadásul különleges volt. Eredeti kalocsai ruha, az eszmei értéke több százezer forint, és nagyon sokáig készült. Elloptak egy fülbevalót is, ami az édesanyámé volt, és szerettem hordani” - mondta Oszvald Marika. A színésznő azt is hozzátette, hogy a tárgyak másoknak értéktelenek, ezért szeretné, ha visszajuttatnák hozzá. „Mit csinálnak például a 33-as cipőimmel?” – kérdezte a színésznő, akinek éppen azokat a fellépőjelmezeit lopták el, amelyekkel a Budavári Palotakoncerten lépett volna fel. Kollégája, Peller Károly hiába próbálta vigasztalni. „Annyira sajnáltam szegényt.Régóta ismerem Marikát, mindig vidám és mosolyog, de most csak zokogott - mondta Peller Károly, és azt is hozzátette, Oszvald annyira profi volt, hogy a helyszínelés után hibátlanul megcsinálta a hévízi fellépést. Nem most lopták meg először Oszvald Marikát, pár évvel ezelőtt pakolás közben vittek el egy bútort tőle. „Felújíttattam néhány kisbútort, amelyeket éppen akkor hoztak meg. Amíg az egyiket felhozták, addig a másikat a lépcsőházból elvitték. A térfigyelő kamerán megvolt minden, látszott az autó is, amibe belepakolták, de sosem sikerült elkapni a tetteseket” - mondta a színésznő.