Ma kezdődik a 89. Ünnepi Könyvhét. A rendezvényt a fővárosi Vörösmarty téren Berg Judit József Attila-díjas író nyitja meg.

A 2018-as könyvhetet csütörtökön, délután 4 órakor a többek között a nagysikerű Ruminiv-sorozatával ismertséget szerző Berg Judit író nyitja meg. Az idei rendezvényen

több mint 300 új kiadvány,

59 verses- és 71 prózakötet, 25 esszégyűjtemény, 22 irodalomtudományi, 21 történelmi munka, 11 szociológiai és filozófiai munka, nyolc művészeti album, 52 gyerek- és ifjúsági könyv, valamint négy antológia jelenik meg.

Tömeg a 2016-os Ünnepi KönyvhétenFotó: Adrián Zoltán - Origo

Több mint 180 kiállító, 76 magyarországi és 16 határon túli kiadó kínálatából válogathat a közönség a Vörösmarty téren, ahol a dedikálások mellett könyvbemutatók, idegen nyelvű színpad, beszélgetések, zenés programok és a Diszlexiás, gyere ki! című installáció is várja az olvasókat.

Új kötettel jelentkezett a könyvhétre többek között Marno János, Háy János, Tornai József, Térey János, Takács Zsuzsa, Rakovszky Zsuzsa, Döbrentei Kornél, Végh Attila, Bán Zsófia, Bartók Imre, Kontra Ferenc, Garaczi László, Kálmán Gábor, Szörényi László, Gergely Ágnes, Krusovszky Dénes, Szilasi László, Darvasi László, Tolnai Ottó, Alexa Károly és Mezey Katalin is. A vidéki eseményeket Szekszárdon nyitják meg.