A következő 5 évben is Fülöp Péter marad a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, aki 2016 augusztusa óta tölti be ezt a posztot.

A színházat jelenleg is igazgató Fülöp Pétert bízta meg további öt évre a kaposvári Csiky Gergely Színház vezetésével a város közgyűlése csütörtökön.

Fülöp Péter – aki egyedüliként pályázott a posztra – 2023. augusztus 31-ig lesz az igazgató. A régi-új igazgató Rátóti Zoltán 2016 augusztusi lemondása óta áll a színház élén, megbízatása a nyár végén járt volna le, ezért kellett pályázatot kiírni a tisztség betöltésére.

Elsődleges célja, hogy a Csiky Gergely Színház tartósan a magyar színházi élet meghatározó szereplője legyen. Olyan teátrum, amely azonos művészeti igényesség mellett ugyanúgy képes felvállalni a tabuk ledöntését, ahogy a hagyományok megőrzését – írta pályázatában.

Csiky Gergely SzínházForrás: Shutterstock

Az 1911 óta működő Csiky Gergely Színház épületét most újítják fel. A 9 milliárd forintos rekonstrukció ideje alatt a társulat előadásait az Együd Árpád Kulturális Központban láthatja a közönség.