Nagy elismerésben részesült Törőcsik Mari, Budapest után Velemben is díszpolgárrá avatták. A színésznő azt mondta, sohasem hagyta, hogy a helyiek művésznőnek szólítsák.

Törőcsik Mari először 2005-ben kapott díszpolgári kitüntetést. Akkor Budapest választotta díszpolgárává a hazai és nemzetközi színház- és filmművészetben betöltött szerepéért, művészi alakításaiért. Később a Heves megyei Pély,vasárnap pedig Velem díszpolgárává avatták. A színésznő 1973-ban járt először Velemben, és azonnal megszerette a települést. Több mint negyven évvel ezelőtt vásárolt házat a községben férjével, Maár Gyulával, ahol elmondása szerint életük legboldogabb időszakát töltötték. Korábban megírtuk, hogy januárban térhetett vissza velemi otthonába, előtte körülbelül egy évig a szombathelyi Markusovszky kórházban ápolták. 

Törőcsik Mari nem hagyta, hogy a helyiek kivételezzenek veleForrás: Nemzeti Színház

Velemben Törőcsik Mari mindenkit ismer, és persze őt is mindenki ismeri. A legújabb díszpolgári címéről a Borsnak azt mondta, „köszönöm szépen mindenkinek. Nagyon megtisztelő, örülök neki. Kezdettől fogva annyira boldogok voltunk Maár Gyulával, amiért itt szerettek bennünket, és hamar befogadtak. Több mint negyven éve élek itt. Rajtunk is múlt, hogy lehetett bennünket szeretni, legalábbis ebbe a hitbe ringatom magam. A színésznő azt is elmondta, soha nem hagyta, hogy kivételezzenek vele: „Sosem engedtem, hogy művésznőnek szólítsanak a helyiek, csak »Marikázhattak«. Ha előre akartak engedni a sorban, azt sem hagytam. Nem akartam soha, hogy talentumként tekintsenek rám, egyenlő emberek vagyunk.”