A csütörtök esti főpróba után már minden készen áll a Trianon című rockopera bemutatójához. A darab rendezője, Koltay Gábor elmondta, hogy múlt héten felépítették a díszleteket, és a hét eleje óta folyamatosan próbálnak a Hősök terén. 

Csütörtök este lezajlott a Trianon című rockopera főpróbája, készen állnak az előadásokra. A Koltay Gábor rendezésében színpadra kerülő nagyszabású művet pénteken és szombaton láthatja a közönség a Hősök terén. „Hétfő óta folyamatosan zajlanak a darab végső próbái a helyszínen, ahol a múlt héten épült fel az öt nagy méretű díszlet az Árpád-szoborcsoport körül. A nézőtér nyolcezer nézőt képes befogadni. Ha az időjárás kedvezőtlen irányba fordulna, akkor az esőnapon, vasárnap tartjuk meg az előadást” - mondta Koltay Gábor csütörtökön az MTI-nek. A zene élőben fog szólni, a Kormorán együttes és egy szimfonikus zenekar fog játszani. „A produkció mintegy háromszáz fős előadói csapatából ötvenen-hatvanan kifejezetten trianoni életet élnek, mert a határon túlról érkeztek: vagy jelenleg is ott élnek és dolgoznak, vagy onnan települtek át. Példaként említhetem a Kormorán együttes három tagját, a felvidéki Vadkerti Imre és a vajdasági Fehér Nóra énekest, illetve az erdélyi Gáspár Álmos hegedűst” - mondta Koltay Gábor.

A képre kattintva galéria nyílik a főpróbán készült képekből. 

A rockoperában 15 énekes, 20 színész, 200 táncos, 100 statiszta, 30 lovas és 40 artista fog közreműködniForrás: MTI/Szigetváry Zsolt