Idén is világzenével telik meg Balatonboglár

Babel Sound 2018
Vágólapra másolva!
Idén is Balatonboglár lesz a világzene közepe július 16. és 22. között a Babel Sound Fesztiválon, ami továbbra is teljesen ingyenesen várja az érdeklődőket.
Vágólapra másolva!

Balatonboglár idén is a legkülönfélébb nemzetiségek zenéinek találkozóhelye lesz. A 2018-as a nyolcadik lesz a Babel Sound Fesztiválok sorában. A fesztivál egyik különlegessége, hogy a szervezők

igyekeznek megőrizni a rendezvény családias, otthonos, kézműves jellegét.

Idén Bulgária, Ausztria, Spanyolország, Törökország, Szenegál, Guinea, Argentína, Szerbia, India, Izland, Ukrajna, Chile, Marokkó, Olaszország, Görögország, Albánia, és Hollandia zenészei viszik el dallamaikat a boglári fesztiválra. Magyarországról pedig olyan előadók lépnek majd fel, mint a Meszecsinka, a Holddalanap, a Chalaban, vagy a DzsinnKalaDzsi.

Ha egy helyre engedsz sok jó zenészt, abból valami jó szokott kisülni

Hét éve kezdték, mert szerettek volna egy saját fesztivált. Az indulásnál még volt bőven jazz is a világzene mellett, de ma már leginkább csak utóbbiról szól a Babel Sound Fesztivál. A zene mellett pedig fontos szerepet kap a másik ember, a másik nemzetiség, ország kultúrája, ráadásul tökéletesen interaktív módon.

A fesztivál idén kiemelt figyelmet fordít a családi programoknak. Minden nap gyermekeknek szóló zenés és meseelőadásokkal kezdődik, majd tematikus kultúrsátrakban, interaktív programokon keresztül ismerhetik meg kicsik és nagyok

a résztvevő országok kultúráját, népszokásait, öltözetét és táncait.

Idén Olaszország, India, Indonézia, Spanyolország, Törökország, Perzsia, Portugália és Marokkó is külön sátrat kap, ahol többek között táncoktatások, táncházak, tésztagyúrás, maszkkészítés is lesz.

Mi az? Családias, értékorientált és emberléptékű

2017-ben teljesen ingyenes volt a Babel Sound Fesztivál, ami nem csupán az összes zenei és kulturális programra vonaktozott, hanem az ételre is. A meghívott fellépők minden nap ingyen ebédet és vacsorát is osztottak. Mindenkinek. Idén is összegyűltek a világ egy hétre Balatonbogláron. Kultúrák, nemzetiségek találkoztak és ünnepelték egymást az idei Babel Sound Világzenei Fesztiválon.

Jellemzően délután lesznek interaktív hangszerbemutatók, táncoktatások, este pedig a koncerteké a főszerep. A koncertek között lesz hangos tánczene, intim, meditatív varázslat, és közös vonásuk, hogy mind-mind a belső szabadságról és a szeretetről szólnak. Éjjel pedig mindez jó eséllyel átfordul egy óriási, közös zenélésbe.