Végül ide temetik Paudits Bélát

2018.06.28. 12:00

Szűk körben lesz Paudits Béla temetése, jelöletlen sír helyett a fővárostól 140 kilométerre, Ozorán temetik el, anyja mellé. A család a szertartás pontos időpontját nem hozta nyilvánosságra.

Paudits Béla évekkel ezelőtt különös kérést fogalmazott meg az önéletrajzi könyvében, azt írta, hogy tömegsírba temessék. A színész búcsúztatóját a Farkasréti temetőben tartják, ahol a család, a barátok, a pályatársak és a tisztelők is leróhatják kegyeletüket. Majd a jelöletlen sír helyett a fővárostól 140 kilométerre, Ozorán temetik el, anyja mellé. A színész egyik ismerőse azt mondta, hogy szűk körben lesz Ozorán a temetés, mert korábban ez volt a színész kívánsága - írta a Blikk.  

Anyja mellé temetik el Paudits BélátForrás: MTI/Mohai Balázs

A család a szertartás pontos időpontját nem hozta nyilvánosságra, mert szeretnék nyugodt körülmények között eltemetni. Paudits Béla utolsó éveiben betegeskedett, gyakran beszélt a halálról, saját temetéséről. „Azt szeretném, ha eljön az időm, hogy Ozorán temessenek el, az édesanyám mellett - mondta több alkalommal is Paudits Béla. A színész utolsó éveiben nehéz anyagi körülmények között élt, saját bevallása szerint akkor tört meg, amikor a szüleit elveszítette. Anyja fiatalon halt meg egy orvosi műhiba miatt, ezután pedig apja az italhoz menekült, ami újabb tragédiához vezetett. A színész régóta nem járt Ozorán, bár szeptemberben arra készült, hogy még utoljára elmegy anyja sírjához. Régi barátjával, Takács Magdival megbeszélték, hogy egykori harmonikása kocsival elviszi a lakhelyére, Tamásiba, hogy rajongóival találkozhasson. A városhoz közel esik Ozora, az utazás során Paudits ekkor tett volna egy kis kitérőt, hogy anyja sírját is meglátogathassa. Ez az út végül sosem valósult meg, mert Paudits Béla fájdalmaira hivatkozva nem vállalta az utazást. Paudits Béla június 10-én került kórházba agyi infarktussal, tizenhárom nappal később meghalt. A Madách Színház saját halottjának tekinti a színészt, aki 1974-től volt a társulat tagja. Legnagyobb sikereit a Macskák Quaxója és a Cabaret Konferansziéjaként aratta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK