Vízimentők mentették meg Kóbor Jánost

2018.07.02. 17:01

Kóbor János, az Omega frontembere minden szabadidejét a Balatonon tölti, évtizedek óta vitorlázik. Hiába a hatalmas tapasztalat, most mégis szerencséje volt, hogy nem történt tragédia. A zenészt a vízirendőrök mentették meg.

Kóbor János, az Omega frontembere évek óta a vízen él, köztudott, hogy nagyon szereti a Balatont. Ha nincs fellépése, akkor szívesebben tölti a hétvégéit a vitorlásán, és bár gyakorlott hajós, néhány nappal ezelőtt mégis örülhetett, hogy megúszta komolyabb baj nélkül. „Gyakran előfordul, hogy egyedül vagyok a hajón, ekkor is így volt, amikor ez történt. A feleségem és a kislányom, Lénácska épp a tengerparton nyaraltak. A Forma–1-et néztem a tévében, és gondolom, elaludhattam, nem horgonyoztam le. Amikor felébredtem, a rendőrök már ott voltak. Odajöttek, és azt mondták, arra figyeltek föl, hogy a hajó furcsán mozog, irányítatlanul sodródik. A vízi „életveszélyes üzemnek” számít, gondolom, ezért szigorúbb ott az ellenőrzés, mint az utakon. Ezzel nagyon is egyetértek” - mondta a Borsnak.  

Kóbor János évtizedek óta vitorlázikForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kóbor János évtizedek óta vitorlázik, hajója is előbb volt, mint nyaralója. Gyerekkorában apja és nagyapja tanította meg vitorlázni. „Ilyen esetem csak egyszer volt, azóta még jobban vigyázok, hiszen ha jön egy másik hajó, amelyiken szintén alszanak, és nem irányítja senki, akkor kivédhetetlen az ütközés, de arra biztosan felébrednék” - mondta. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK