Balesete volt Haumann Péternek

2018.07.03. 11:20

Haumann Péter tavaly eltörte a kezét, amikor otthagyta volna kéznyomát Zamárdiban, a Filmesek falán. A szerencsétlenség idén szinte ugyanazon a napon újra megtörtént.

Hiába próbál vigyázni az egészségére Haumann Péter, rövid időn belül kétszer is eltörte a kezét. Mindkét alkalommal akkor történt a baleset, amikor a zamárdi kertmozi, a Balaton déli partjának egyetlen kertmozijának falára kellett volna elhelyeznie a kéznyomát. A Filmesek falát még évekkel ezelőtt hozták létre, és olyan a filmszakmában maradandót alkotó művészek kéznyoma kerülhet oda, akiknek van valamilyen kötődésük Zamárdihoz. Haumann Péter is nagyon szereti a Balatont, amikor csak teheti, az ottani nyaralójában tölti a szabadidejét. Idén Bodrogi Gyula és Esztergályos Cecília kéznyoma került fel a Filmesek falára, Haumannéra tovább kell várni, amíg összeforr a csontja.  

Haumann Péter lábnyomát már sikerült megörökíteniFotó: Margitay Klára/Life.hu

Haumann Péter nem kívánt nyilatkozni a balesettel kapcsolatban, a kertmozi egyik alkalmazottja azonban a Borsnak elmondta, hogy mi történt pontosan. „Sajnos a kezét törte a művész úr, így nem tudta teljesíteni a felkérést, pedig nagyon vártuk. Pontosan megismétlődött a tavalyi eset, de nem baj, kivárjuk, hogy meggyógyuljon, és adjon egy lenyomatot. Nagy tisztelői vagyunk Haumann Péternek, feltétlenül szeretnénk a jövő nemzedékeinek megőrizni a kéznyomát.”Bár a kézlenyomatát még nem sikerült megörökíteni, de a lábnyomát már igen: 1997 óta a Halhatatlanok társulatának örökös tagja, ebben az évben lépett betonba a budapesti Nagymező utcában.

KAPCSOLÓDÓ CIKK