A Strand fesztivál zárónapján, augusztus 25-én színpadra lépnek a kilencvenes évek ikonikus előadói. Az MVM Nagyszínpadon lesz a Snap! és DJ Sash! fellépése, majd jönnek a korszak ismert magyar slágerei a Kozmix, a V-tech, a Hip Hop Boyz az UFO és Mr Rick előadásában. A fesztivált az állandó teltházzal büszkélkedhető NECC Party zárja.

A '90-es és 2000-es évek popzenéje újra meghódítja Európát, sorra töltik meg a szórakozóhelyeket a retro-slágereket játszó DJ-ék és a korszak emlékezetes fiú- vagy lányegyüttesei. Így lesz ez a STRAND Fesztivál utolsó napján is Zamárdiban, amikor éjféltől átveszi az irányítást a retro-disco. Először a német eurodance formáció fellépése lesz, a Snap! még '89-ben alakult, majd nagyon gyorsan ért el sikereket. Olyan slágereket tudhatnak magukénak, mint a The Power vagy a Rhythm is a Dancer, melyekkel akkoriban meghódították a Billboard Top 100-as listáját.

Hasonló népszerűségnek örvendett anno a szintén német DJ Sash!. Több mint 22 millió albumot adtak el világszerte és több mint 65 arany és platina státuszt kaptak. Olyan slágerek tették őket ismertté, mint az Ecuador, Adelante, Encore une Fois vagy a Mysterious Times. A magyar klasszikusok sem maradhatnak el, jönnek a '90-es évek kedvenc magyar fiúbandái: felcsendül a Holnapután a Kozmixtól, az Álmodoztam a V-techtől, a Hegyekbe fent a Hip Hop Boyz-tól. De lesz a Szerelemdoktor az UFOtól és a Szállj, csak szállj is Mr. Rick jóvoltából.

A '90s Retro by Total Dance estét a Total Dance alapítója és házigazdája, DJ André zárja majd. A fesztivált az állandó teltházzal büszkélkedhető NECC Party zárja. A STRAND Fesztivál idén augusztus 22-25. között lesz, fellép majd a 30 Seconds to Mars, Robin Schulz, a Rag'n'Bone Man, Kensington, Fritz Kalkbrenner, Kungs, Sigala és Troyboi is, a hazai előadók közül pedig többek között Ákos, a Tankcsapda, a Halott Pénz, a Quimby, a Wellhello, a Punnany Massif és még sokan mások. Idén a Petőfi Zenei Díj gáláját a STRAND Fesztivál nyitónapján tartják, egy 120 perces élő show keretében adják majd át a díjakat a 8 kategória nyerteseinek. Szavazni július 26-áig lehet.