Már a Balaton Soundon elindult, s most a Szigeten is folytatódik az a pohárgyűjtő akció, mely a hátrányos helyzetű közösségekben működő ingyenes zeneoktatási program, a Superar támogatását tűzte ki célul.

Folytatódik az idei Balaton Soundon indult pohárgyűjtő akció, amivel a hátrányos helyzetű közösségekben élők ingyenes zeneoktatási programját, a Superart lehet támogatni. Morvay Judit, a Superar magyarországi programkoordinátora azt mondta, „arra kérjük a Sziget látogatóit, közreműködőit, amennyiben nem érzik úgy, hogy haza szeretnék vinni a megvásárolt repoharukat, akkor azt

az erre a célra kihelyezett speciális gyűjtőkbe dobják

be, amivel támogatják a magyarországi Superar programot, aminek így a Sziget lesz a gazdája.” A Sziget főszervezőj, Kádár Tamás pedig azt mondta, „azért álltunk a program mellé, mert azon túl, hogy a professzionális zeneképzés során a gyermekek sokat fejlődhetnek a zene terén,

az együtt zenélés ereje számos szociális képességet fejleszt

és olyan összetartó közösségek jönnek létre, melyekben feloldódnak a kötődési nehézségek, kifejlődnek az egymáshoz fordulás különböző formái és kialakul a toleranciára és empátia. Ezek a Sziget alapértékei a kezdetektől fogva, a Love Revolution kiáltványunk legfontosabb üzenetei, ezért nem kérdés, hogy beállunk egy olyan program mellé, amely ezeket a képességeket kialakítja, fejleszti.”

A Superar egy bécsi központtal rendelkező, közösségi zeneoktatásra épülő, magas művészi színvonalra törekvő zeneoktatási program. Célja, hogy elsősorban olyan gyerekeket érjen el, akiknek szociális hátrányaik miatt nincs lehetőségük minőségi zeneoktatásban való részvételre. A közösségi zeneoktatás kórus, illetve szimfonikus zenekar formájában valósul meg.