Rangos kitüntetést kapott Snétberger Ferenc gitárművész

2018.08.04. 15:36

Németország legrangosabb dzsesszelismerését, a JTI Trier Jazz Award elnevezésű díjat vehette át Snétberger Ferenc gitárművész Trierben, a Mosel Musikfestivalon – hangzott el az M5 csatorna Kulturális Híradójában pénteken.

 „Nagyon örülök, és nagyon büszke vagyok” – hangsúlyozta Snétberger Ferenc az M5 csatornának adott telefonos interjúban. A gitárművész emlékeztetett arra, hogy a rangos zenei díjat olyan hírességek vehették át eddig, mint Stefano Bollani olasz zeneszerző, Markus Stockhausen német tromibatművész-zeneszerző és Toots Thielemans belga szájharmonika-művész, zeneszerző.

Snétberger Ferenc gitárművészFotó: Bielik István - Origo

Snétberger Ferenc a díjat zenei munkásságával, valamint a Snétberger Zenei Tehetség Központ létrehozásával érdemelte ki, amely hátrányos helyzetű tehetségeket támogat.

A csütörtöki díjátadón a Snétberger Trió koncertet is adott, valamint kisfilmben mutatták be a Snétberger-központ munkáját. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gitárművész jelenleg Berlinben él, és második otthonaként tekint a német fővárosra – hangzott el a műsorban.