Vidnyánszky Attila nagyszabású rendezésébe, Az ember tragédiájába várta vissza a Nemzeti Színház Cserhalmi Györgyöt, de egészségügyi problémái miatt a Nemzet Színésze mégsem áll színpadra. 

A 70 éves színész komoly térd- és gerincproblémákkal küzd. Tavaly tavasszal térd- és gerincműtéten esett át, és bár az operáció sikeres volt, akkor az Úri muri próbáit kellett lemondania.

Cserhalmi Györgyre Vidnyánszky Attila színházigazgató nagyszabású, Az ember tragédiája című előadásában számítottak Lucifer megtestesítőjeként, de helyette a színház öt fiatal színésze alakítja a figurát az októbertől látható darabban - mondta a Borsnak egy színházi forrásuk. A színész neve és fotója egyébként már le is került a társulati tagok listájáról.

Cserhalmi GyörgyFotó: Szabó Gábor - Origo

A lap ugyanakkor hozzátette, Cserhalmi nem szakad el teljesen a színháztól. Rendezőként 2019 áprilisában készül bemutatni Örkény István Macskajáték című drámáját Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével.

Azok az izmaim nincsenek meg, amik tartják a gerincem, mivel ott operáltak. Ezt kell megerősítenem, és akkor minden rendben lesz... A napi négy óra próba megvisel: hazamegyek, és dőlök össze – mesélte korábban a színész. 

A Bors kereste telefonon Cserhalmi Györgyöt, de nyaralására hivatkozva nem akart interjút adni.