Meghalt Székhelyi József

Tüdőrákot diagnosztizáltak Székhelyi Józsefnél
Vágólapra másolva!
Meghalt Székhelyi József  - írja az atv.hu. A színész 71 éves volt.
Vágólapra másolva!

71 éves korában meghalt Székhelyi József Jászai Mari-díjas színész - írja az atv.hu. Júliusi műtétje óta újabb műtétre várt. Orvosai szerették volna, ha a beavatkozás előtt még megerősödik a szervezete. A színész a kezelések ideje alatt folyamatosan játszott. Alig néhány fellépést mondott le az utolsó időkben, azokat is orvosi beavatkozások miatt.

Az utolsó hónapokban több helyen is játszott:

A Hatszín Teátrumban, Győrben és a Belvárosi Színházban is. A Hatszínben és Győrben is Lionel Goldstein Halpern és Johnson-jában játssza Halpern urat, a Belvárosi Színházban pedig élete egyik legkedvesebb szerepét, a Szép jó estét, Mr. Green-ben Mr. Greent. Annak idején azt mondta utolsó szerepeiről és betegségéről, hogy „Mr. Greennek nincs rákja. Halpern úrnak nincs rákja. Ezt csak így lehet gondolni. A szerepnek nem lehet az a baja, ami az én bajom.”

Tüdőrákot diagnosztizáltak Székhelyi Józsefnél Forrás: Origo

Még 2017-ben derült ki, hogy Székhelyi Józsefnek daganatos betegsége van. A tüdejében találtak elváltozásokat, amelyeket a kezelésekkel sikerült is felszámolni, azonban idén, a nyár elején

kiderült, hogy már áttét is van a szervezetében.

Emiatt július közepén volt egy komoly gerincműtétje. Utolsó, jelentősebb tévés szereplése Joshi Bharat műsorában volt, amikor arról is beszélt, mitől fél igazán.

Néhány napja állapotáról azt mondta a Borsnak, hogy „igyekszem eleget tenni az elvárásnak, hogy jobban legyek. Az állapotom és a kedélyem ellenére még mindig bízom. Nemsokára újra megműtenek, és hiszem, hogy egyszer véget ér a kín. Vagy így, vagy úgy...”

Székhelyi József 2015-ben Forrás: MTI/Kallos Bea

Székhelyi József 1971-ben végezte el Színház- és Filmművészeti Főiskolát, karrierje a kecskeméti Katona József Színházban indult. 1979-ben átszerződött a fővárosi Nemzeti Színházba, 1983-ban a Madách Színház, 1992 és 1994 között az Arizona Színház tagja lett, majd 1994-től Sopronba szerződött. 1998-től volt a Soproni Petőfi Színház és a budapesti Nemzeti (2000 óta a Pesti Magyar) Színház munkatársa. 2003 és 2008 áprilisa között pedig a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója. 2014-től a veresegyházi székhelyű Veres 1 Színház társulatának volt tagja.

A rengeteg színházi szerepe mellett száz körüli a filmek, tévéfilmek száma, amikben játszott, és ott van még a szinkron is, ahol szintén aktív, keresett, és a közönség által szeretett színész volt. Legismertebb tévés sorozata, melynek főszerepét játszotta, a 80-as évek közepén készített Kémeri volt. 1984-es Jászai Mari-díja után, 1995-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, majd 2010-ben tisztikeresztjét.