Mesekönyvsorozat készül Magyarország tájairól

Vágólapra másolva!
Az erdei vasutak világán keresztül mutatja be Magyarország természeti szépségeit a Kispöfögők című mesekönyvsorozat, amelynek második kötete a gemenci erdőt mutatja be. 
Vágólapra másolva!

A gemenci erdőt mutatja be a gyerekeknek a Kispöfögők című mesekönyvsorozat második kötete. A sorozat lényege, hogy az erdei vasutak világán keresztül ismerjék meg a gyerekek Magyarország természeti szépségeit. A Rezét gőzös és a gemenci kisvasút című, kemény kötéses, színes illusztrációval ellátott könyv a szórakoztatás mellett Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének növény- és állatvilágáról, turisztikai különlegességeiről, történelméről

játékos formában nyújt érdekes ismereteket a 4-8 éves korosztály számára.

A mese szerzője Csohány Domitilla, illusztrátora pedig Győri Zsolt. A Duna mellék- és holtágai által kialakított tájban tucatnyi állat- és növényfaj képviselői keverednek érdekes kalandokba a mozdonyokkal. Mindeközben Pörbölytől Keselyűsig, Nyárilegelőn és Lassin keresztül Malomtelelőn át a Gemenc-Dunapartig a kisvasút állomásai fontos helyszínei a történeteknek.

A Gemenc Zrt. szakmai támogatásával készült kötetet a gyerekek számára is jól érthető nyomvonaltérkép és további érdekességeket bemutató minilexikon egészíti ki. A sorozat tudatosan vállalja a természeti szemléletformálást, az ismeretterjesztést és a hazai természeti, turisztikai, kulturális értékek bemutatását, a kötetek kiváló forrásai az élménypedagógiának. A mesék holisztikus szemléletükkel a kooperatív tanítás-tanulást vagy éppen a projektmódszert is tudják támogatni. Emellett a kötetek

egy-egy régió gyerekeknek szóló útikönyveként is használhatók,

amik könnyen elférnek hátizsákjaikban. Magyarország csodálatos tájai, természeti értékei, épített öröksége – a kisvasúti világon keresztül – felkelthetik a kicsik érdeklődését, akik így jelentősen befolyásolhatják a család kirándulási, üdülési célpontjait. A kiadó azt reméli, hogy mindez támogathatja Magyarország jobb megismerését.

A meseélményt a gyerekek a kisvasutak helyszínein élhetik át leginkább, ezért a kiadó arra buzdítja a szülőket, pedagógusokat, hogy adjanak lehetőséget a számukra a helyszínen továbbgondolni a meséket. A kiterjesztett meseélményhez segítséget nyújthatnak a sorozat honlapján, az érdekességek között található információk, amelyekkel bővíthetők, újjávarázsolhatók az alapmesék. A sorozat szintén 2018-ban megjelent, első kötete a lillafürdei erdei vasútról szól.