Nagykoncerttel ünnepli meg 70. születésnapját és 50 éves pályafutását Deák Bill Gyula. A Papp László Budapest Sportarénában vendégként fellép még Hobo, és Ganxsta Zolee is. 

70. születésnapját és 50 éves pályafutását ünnepli Deák Bill Gyula november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában. Vendégként színpadra lép Hobo, valamint Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca a Kartelből. „Nem érzem magam 70 évesnek. Sokat játszom, koncertezem, fiatal, nagyszerű zenészekből áll az engem kísérő Deák Bill Blues Band. Hobóval tavaly 30 ezer ember előtt léptünk fel a Tabánban, Ganxsta Zolee régi jó barátom” – mondta Deák Bill Gyula.  

Deák Bill Gyula régi Hobo Blues Band-számokat is fog énekelniForrás: MTI/Baranyi Ildikó

Azt is elmondta, hogy az Aréna-koncerten fog énekelni régi Hobo Blues Band-számokat, válogat szólólemezeiről és az István, a király-ból is előad két dalt. Elhangzik a Rossz vér, a Kőbánya blues, A felszarvazottak balladája, és megelevenedik Torda, a táltos alakja az István, a királyból. A Kőbánya bluest Deák Bill és Ganxsta Zolee együtt fogja előadni.

„Hatalmas Hobo Blues Band-rajongó voltam, 2001-ben megcsináltuk a Kőbánya blues rapverzióját, ami felkerült a Pokoli lecke című Kartel-lemezre. Azon a felvételen Ferenczi Gyuri, Póka Egon és Tátrai Tibusz is játszottak” – mondta Ganxsta Zolee, aki Big Daddy Lacával két Kartel-számot is elő fog adni az Arénában.

Deák Bill Gyula azt is elmondta, hogy a tervek között szerepel, és jövőre minden bizonnyal megjelenik új stúdiólemeze, aminek ideje van, hiszen a legutóbbi, a Királyi mesék 2009-ben jött ki. „A mostani Aréna-koncertet is rögzítjük, és valószínűleg CD-n és DVD-n is ki fogjuk adni” – mondta. A novemberi bulinszínpadra lép Igor, egy háromlábú kutya is. A énekes zenekarában Nagy Dénes gitáron, Takács József basszusgitáron, Horváth Zsolt billentyűs hangszereken játszik, Szabó Csaba pedig dobol. Deák Bill Gyula a hatvanas években a Sztár zenekarral kezdett énekelni, aztán játszott a Lloydban, a Wanderersben, a Napsugárban, vendégként a P. Mobilban, a Miniben, 1979 és 1985 között pedig a Hobo Blues Band tagja volt. 1985-ben rövid ideig a Bill és Box zenekar tagja volt, majd 1987-ben alapította meg saját formációját, a Deák Bill Blues Bandet. Szerepelt több rockoperában, köztük az István a királyban, valamint az Attila, Isten kardjában. Első szóló stúdióalbuma, a Rossz vér 1984-ben jelent meg, a legutóbbi, A Király meséi 2009-ben. 2011-ben koncert DVD-t adott ki 40 év blues címmel.