28 évet kapott a durva gázolásért a híres rapmogul

2018.09.21. 12:09

Már 3,5 fél éve előzetesben van, mert egy forgatáson összeveszett két emberrel, akiket autójával üldözött, majd el is ütött. Egyikük belehalt a sérüléseibe, ezért szándékos emberölés miatt kapta a büntetést.

A kultikus Los Angeles-i Death Row Records egyik alapítója, a híres rapper, Suge Knight már 3 és fél éve várja az ítéletet gázolásos ügyében, ami a héten meg is született. 28 év börtönt kapott, ami azt jelenti, hogy ha valamiért nem engedik el hamarabb, akkor legkorábban 75-80 éves korában szabadulhat. Suge Knight büntetéséből valószínűleg levonják az eddig, előzetesben töltött éveit. 

A bűntény még 2015-ben az N.W.A. nevű formációról szóló Straight Outta Compton című flm forgatása idején történt. Suge Knight összeveszett két férfival, akiket egy közeli gyorsétterem parkolójáig kergetett az autójával, majd el is gázolta őket - írja a CoS.

Marion "Suge" Knight 2018 májusában egyik tárgyalásánForrás: AFP/David Mcnew

Suge Knight mindkét férfit elütötte, majd elhajtott, mielőtt a mentők vagy rendőrök odaértek volna. A helyi biztonsági kamera felvételei és a szemtanúk beszámolói alapján nem tudták kizárni a szándékosságot, így gyilkossággal vádolták a rappert, aki halálos fegyverként használta a méretes kocsiját. Knight azzal próbált védekezni, hogy a gázolás előtt mindkét férfi fegyverrel fenyegette őt, és ezért önvédelemből gázolt. 

Knight-nak már jó párszor volt dolga a hatóságokkal. Többször ült már börtönben is. 

további tartalmak a rovatból