Süketsége miatt valószínűleg végleg letette a gitárt az egykori Illés zenésze, Szörényi Szabolcs. A napokban ünnepelte 75. születésnapját, és azt is elárulta, hol. 

A napokban volt 75 éves Szörényi Szabolcs, a legendás Illés zenekar basszusgitárosa. A születésnapját feleségével ünnepelték meg egy rövid bécsi látogatással. Az útról a Borsnak azt mondta, „jókat és sokat ettünk, és természetesen többször is koccintottunk az egészségemre. Kicsit be is rúgtunk, de gondolom, ez belefér egy születésnapi ünneplésbe.” 

Szörényi Szabolcs 75 éves - képek

Szörényi Szabolcs hegedűvel kezdte, majd lett az egyik legsikeresebb magyar zenekar basszusgitárosa.

Szörényi Szabolcs részleteket is elárult a februári, fonográfos emlékkoncertjükről. Többek között azt, hogy valószínűleg ott lépett fel utoljára. „Legutóbb, és szerintem utoljára, a februári Fonográf-koncerten fogtam gitárt a kezemben, bevallom nagyon sokat kivett belőlem a fellépés. Kevesen tudják, illetve talán csak a banda tagjai, hogy a normálishoz képest egy hanggal lejjebb játszottam a nótákat. El is döntöttem, többé nem lépek színpadra, süketen nem lehet zenélni. Pedig a zene az életem, és biztosan hiányoznak majd a srácok is.” A betegségről azt mondta, „úgynevezett orvosi süketségem van, amit már ennyi idő, hat év után gyógyítani sem lehet”.