Folytatja működését a 100 Folk Celsius, amelynek alapító tagja, frontembere, Orbán József idén júliusban hunyt el súlyos betegségben. A csapatot egy korábbi tag, egy régi jó barát segíti a továbbiakban.

Egy régi-új taggal, Heilig Gáborral bővül a frontember nélkül maradt 100 Folk Celsius. Orbán József júliusi halála óta nem volt tisztázott, hogy mi lesz a zenekarral a jövőben, de kedden hivatalos bejelentést tett Littvay Imre, a zenekar vezetője: „az élet megy tovább, és szerintünk Józsi sem szeretné, ha minden elveszne, aminek felépítésében oly nagy része volt. Most egy régi jó barát, Heilig Gábor csatlakozott újra hozzánk, hogy együtt próbáljuk a hiányt elviselhetővé tenni. Ezentúl a koncertjeinkkel rá is emlékezünk.” 

Orbán József és Littvay Imre a 100 Folk Celsius egyik, 2010-es koncertjén GárdonybanForrás: MTI/Kollányi Péter

Heilig Gábor korábban, 1987 és 1996 között már volt tagja a 100 Folk Celsiusnak, aztán tavaly és idén ő helyettesítette a betegeskedő Orbán Józsefet. A country és a bluegrass hazai alapcsapata 1976-ban alakult. Az áttörést a 100 Folk Celsius számára az 1984-ben megjelent harmadik nagylemez, a Paff, a bűvös sárkány hozta meg, amely elképesztő sikert aratott. A ma már elképzelhetetlen
374 ezer példányban kelt el.A Paff, a bűvös sárkány mellett a zenekar további nagy gyerekslágerei közé tartozik A nagy ho-ho-ho horgász, a Miki Manó meséi, a klasszikus felnőtt countrydalok közül az Ohio, az Anyám, ha szeretsz, a Mikor Szekszárdra készültem, a Drága otthon vagy a Köhögni kell. A 100 Folk Celsius - nyolcszor - az Egyesült Államokba, a country szülőhazájába is eljutott, és ott is sikereket aratott. 

Heilig Gábor 1987 és 1996 között már tagja volt a 100 Folk CelsiusnakForrás: MTI/Beliczay László

A 100 Folk Celsius két korábbi tagja, az egyaránt basszusgitáros-énekes Drosztmér Ferenc és Torontáli István is elhunyt, előbbi 1987-ben, utóbbi 2010-ben. A jelenlegi felállás: Littvay Imre (basszusgitár, ének), Légrády Péter (gitár, bendzsó, ének), Mikes Attila (hegedű, billentyűs hangszerek, ének), Kocsándi Miklós (dob, ütőhangszerek, ének) és Heilig Gábor (gitár, ének).