A Pál utcai fiúk szereplői kerültek egy londoni játszótér falára

Színes Város Csoport London A Pál utcai fiúk
Színes Város Csoport London A Pál utcai fiúk
Vágólapra másolva!
Egy londoni játszótér falára került fel Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényének három szereplője. A street art akció a szerző születésének 140. évfordulójára készült, és igyekszik a londoniak körében is népszerűsíti a magyar irodalom egyik legtöbb nyelvre lefordított regényét.
Vágólapra másolva!

A Londoni Magyar Kulturális Központ felkérésére festett tűzfalat a Színes Város Csoport a brit fővárosban, ahol egy belvárosi játszótér falán megelevenedett A Pál utcai fiúk néhány szereplője. Az iamsuzie és Cokestd művésznéven alkotó kortárs magyar street art művészek festették fel Csónakost, Bokát és Nemecseket a modern londoni környezetbe. Az 50 négyzetméter nagyságú falon a figurális ábrázolás és a klasszikus graffiti találkozott, így a két művész stílusa egymást kiegészítve érvényesülhetett.

Molnár Ferenc regényének szereplői a londoni játszótéren Forrás: Kelemen Lehel

A street art akció Molnár Ferenc születésének 140. évfordulójára készült azzal a nem titkolt szándékkal, hogy

a londoniak körében is népszerűsítse

a magyar irodalom egyik legtöbb nyelvre lefordított regényét. A Londoni Magyar Kulturális Központnak fontos célja volt az is, hogy a művészi alkotással egy helyi közösség által nap mint nap használt forgalmas közterület megújulását segítse.

A Színes Város Csoport a jövőben pedig a magyar projektek mellett más, külföldi nagyvárosokban is tervez hasonló akciókat. A szerdán átadott fal a londoni Old Gloucester Streeten van.