Meghalt Peggy Sue, Buddy Holly slágerének ihletője

Buddy Holly
Vágólapra másolva!
Texasban meghalt Peggy Sue, Buddy Holly azonos című slágerének ihletője. 
Vágólapra másolva!

Peggy Sue Gerron Rackham még hétfőn hunyt el 78 éves korában a texasi Lubbock egyik kórházában. A halálhírt a családja közölte.

A Peggy Sue Buddy Holly 1958-ban született egyik nagy slágere volt.

Peggy Sue nem a rocklegenda barátnője volt, hanem a The Crickets nevű rock and roll csapat dobosának, Jerry Allisonnak a felesége. Holly a dalt eredetileg az unokahúgának, Cindy Lou-nak ajánlotta volna, de Allison megkérte őt, hogy - mivel szeretett volna imponálni a feleségének - Peggy Sue-ról szóljon a dal.

A sláger születésének történetét maga Peggy Sue Gerron írta meg 2008-ban megjelent önéletrajzában. A Mi is történt Peggy Sue-val: Buddy Holly Peggy Sue-jának memoárja című könyvet a nóta megszületésének ötvenedik évfordulójára időzítette. Egykori naplójának feljegyzései és barátok emlékezései nyomán elevenítette fel a lubbocki születésű Buddy Holly életét és munkásságát. "Nagyon, nagyon jó barátom volt, a valaha volt legjobb barátom" - írta akkor Peggy Sue Hollyról, akit gimnazista korában ismert meg.

Csak 22 évig élt, de mindig a csúcson lesz

1936. szeptember 7-én született az 50-es évek rock and rolljának meghatározó alakja, Buddy Holly. Tehetségét nem volt ideje kiteljesíteni, mivel 22 évesen meghalt, de így is rengeteg örökzöld dalt hagyott hátra. Ezenkívül pedig rengeteg későbbi világsztárra volt hatással. A Beatles...

Buddy Holly 1959 februárjában halt meg, amikor egy iowai koncert után lezuhant a repülőgépe. A gépen volt - és szintén életét vesztette - két másik sztár, Ritchie Valens és a Big Bopper néven ismert J. P. Richardson is.

Buddy Hollyról egyébként 1978-ban - Gary Busey címszereplésével - életrajzi film készült, 1986-ban pedig Peggy Sue férjhez ment címmel Peggy Sue életéről mutattak be filmet, Kathleen Turner főszereplésével.